Overslaan en naar de inhoud gaan

JonArno Lawson en Sydney Smith – Blommetjes

Een meisje wandelt aan de hand van haar vader door een drukke stad. Terwijl de vader druk bezig is met zijn telefoon, heeft hij weinig oog voor de rest van de omgeving. Het meisje kijkt wel goed om haar heen. Ze plukt bloemetjes en geeft deze aan anderen die dat goed kunnen gebruiken. Ze zorgt ervoor dat hun dag een klein beetje mooier wordt.

Het eerste dat opvalt als je ‘Blommetjes’ ziet is de prachtige kaft, waarbij het rode jasje en de gele bloemetjes de aandacht trekken. Als je dit prentenboek in de boekhandel of de bibliotheek ziet staan, loop je er niet zomaar aan voorbij.

JonArno Lawson en Sydney Smith brengen op prachtige en indrukwekkende wijze een verhaal tot leven… zonder ook maar één woord te gebruiken. De afbeeldingen spreken voor zich en laten de wereld door de ogen van een kind zien. Een hele andere wereld dan die van volwassenen. Het meisje kijkt goed om zich heen, plukt de mooiste bloemen en geeft deze aan een ander die het hard nodig lijkt te hebben.

Een klein gebaar kan een groots effect hebben. Dat is een les waar volwassenen wellicht eens wat vaker bij stil zouden moeten staan. Dat geldt zeker in een tijd waarin mobiele telefoons en social media een steeds grotere rol spelen. Verlies je omgeving niet uit het oog, is een boodschap die de auteurs mee willen geven. Mooi om te zien hoe de auteurs met ‘Blommetjes’ laten zien dat woorden ook wel eens overbodig kunnen zijn.

Auteur: JonArno Lawson en Sydney Smith
Titel: Blommetjes
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Karmijn
ISBN: 9789492168078