Overslaan en naar de inhoud gaan

Jorien de Vries – Bergen, zon en Hugo

Suzanne verbreekt met pijn in haar hart haar relatie met Gustav en boekt in een dronken opwelling een singlereis naar Oostenrijk. Ze is bang om tussen veertigjarigen terecht te komen en heeft spijt als haren op haar hoofd, maar ze gaat toch.

De reis er naartoe verloopt niet zo soepel als ze gehoopt had en dan ontmoet ze ook nog eens een mysterieuze jongen. Iets in hem intrigeert haar, een soort herkenning. Ze kent deze jongen niet, of toch?

Mijn eerste kennismaking met Jorien de Vries was het prentenboek ‘Wurmpie’. Dat heb ik inmiddels verschillende malen aan mijn zoontje voorgelezen. Toen ik zag dat ze ook een kort verhaal had geschreven, werd ik daar nieuwsgierig naar.

‘Bergen, zon en Hugo’ is een fijn, kort en luchtig verhaal, waarmee je je even op vakantie waant. De Vries heeft een prima schrijfstijl, waardoor je het verhaal gemakkelijk leest. Doordat het maar een beperkt aantal bladzijden heeft, verloopt een en ander vrij snel en heb je het zo uit. Je had graag meer willen lezen over Suzanne, haar verleden en hoe het verder zal gaan in de toekomst. ‘Bergen, zon en Hugo’ is een prima verhaal om lekker even tussendoor te lezen.

Auteur: Jorien de Vries
Titel: Bergen, zon en Hugo
Genre: Kort verhaal
Aantal pagina's: 36
Uitgeverij: Kobo Writing Life
ISBN: 1230004015642