Overslaan en naar de inhoud gaan

Jorien de Vries – Wurmpie: op zoek naar een muzikaal huis

Wurmpie neemt je mee in zijn zoektocht naar een nieuw huisje, nadat hij zijn oude, houten huisje helemaal heeft opgesmikkeld. Een fantasierijk verhaal dat inzicht geeft in verschillende instrumenten en hun klanken. Zo dol als Wurmpie is op hout, zo dol zullen peuters en kleuters zijn op dit prentenboek!

Jorien de Vries en Jessica Mencke komen allebei uit dezelfde gemeente. De één heeft een liefde voor schrijven; de ander voor tekenen. Dit prentenboek is hun debuut als auteur en illustratrice.

Wat hebben ze met ‘Wurmpie: op zoek naar een muzikaal huis’ een leuk en kleurrijk prentenboek uitgebracht. Aan de ene kant staat een korte tekst en aan de andere kant een prachtige illustratie. Wurmpie is een leuk karakter en ziet er heel gezellig uit. Op elke afbeelding komt hij even terug en dat zorgt voor herkenning voor de jonge doelgroep. Heel leuk gedaan!

Het verhaal is duidelijk geschreven voor een jonge doelgroep. Bij elke afbeelding staan een paar regels tekst, die goed te volgen zijn. Je gaat samen met Wurmpie op zoek naar een nieuw huis. Daarbij leer je samen met dit karakter wat verschillende muziekinstrumenten voor geluid maken. ‘Wurmpie: op zoek naar een muzikaal huis’ is op deze manier een leuk én leerzaam prentenboek. Hopelijk volgen er nog meer boekjes met dit leuke diertje.

Auteur: Jorien de Vries
Illustraties: Jessica Mencke
Titel: Wurmpie: op zoek naar een muzikaal huis
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Boekscout.nl
ISBN: 9789464032437