Overslaan en naar de inhoud gaan

Joseph Roelands – Heksenburcht

Als ze bijkomen van het intense avontuur in Egypte, begint een nieuwe reeks dromen zich op te dringen en wordt duidelijk dat deze wederom de start inluidt van een spirituele zoektocht.

Nadat een jonge vreemdelinge Julia op het spoor komt en haar een bizar voorstel doet, komt alles in een stroomversnelling. De erotische energie, welke haar magische krachten voedt, blijkt al snel ook door anderen gebruikt te kunnen worden. Een verhaal over persoonlijke groei en de kracht van liefde.

‘Heksenburcht’ is het vervolg op ’Gebroken zandloper’. Het is daarom wel het fijnste om de boeken op de juiste volgorde te lezen. Beide verhalen zijn prima los van elkaar te lezen, maar als je het eerste deel al gelezen hebt voordat je dit tweede boek gaat lezen weet je meteen al het een en ander over Julia en de anderen.

Joseph Roelands heeft een prettige schrijfstijl en weet een aantal zaken mooi met elkaar te verbinden: mystiek, spiritualiteit, erotiek, hekserij en liefde. Zelfs als je niet met alle thema’s iets hebt, is ‘Heksenburcht’ toch een aanrader om te lezen. De auteur weet de verschillende zaken gedoseerd te brengen en hij weet de aandacht van de lezer continu vast te houden. Je nieuwsgierigheid wordt steeds gewekt, waardoor je door blijft lezen. Altijd fijn!

Je merkt in dit tweede boek dat Roelands als auteur gegroeid is. Vond ik in het eerste deel dat de erotische scènes soms wat teveel op de voorgrond aanwezig waren (ook al heeft de auteur dat in zijn tweede druk wat aangepast), was dat in dit tweede boek een stuk beter gedaan. Dat maakte het lezen van dit verhaal meteen een stuk aangenamer. Wat is er weer een mooie en mysterieuze kaft uitgekozen. Dat nodigt in een (digitale) boekhandel uit om het boek eens wat beter te bekijken. Al met al heeft de auteur wat mij betreft met ‘Heksenburcht’ zijn eerste boek overtroffen.

Auteur: Joseph Roelands
Titel: Heksenburcht
Serie: Starr reeks
Genre: (Erotische) Roman
Aantal pagina's: 348
Uitgeverij: Mijnbestseller.nl
ISBN: 9789403668208