Overslaan en naar de inhoud gaan

Joyce Spijker – In de familie

Nina Satijn is een jonge fotografe. Ze is net weer single na een lange relatie. Gelukkig vindt ze veel steun bij haar oma Emma. Nina heeft een hele goede band met haar oma. Toen haar moeder overleed toen ze zes jaar was, is ze grotendeels door haar oma opgevoed.

Boudewijn Satijn, Nina’s vader, is minister van Justitie en Veiligheid. Hij is in de race voor het premierschap en daar moet alles voor wijken. Politiek is altijd heel belangrijk geweest voor Boudewijn, al van jongs af aan. Hij bekommerde zich nauwelijks om Nina en hertrouwde al snel na de dood van Nina’s moeder met de mooie Marsala, waar hij een dochter mee kreeg.

Als Nina op een dag bij haar oma op bezoek wil gaan, ziet ze haar dood op de vloer liggen. Emma blijkt vermoord te zijn. Maar waarom? En door wie? Nina zet alles op alles om de dader te vinden.

‘In de familie’ is mijn eerste kennismaking met Joyce Spijker… en het zal zeker niet de laatste zijn! Wat heeft ze een spannende en boeiende literaire thriller geschreven. Het boek bevat alles wat een goede thriller nodig heeft: een moord, een intrigerende familie, meerdere potentiële daders en een goede dosis spanning.

Het verhaal van ‘In de familie’ wordt vanuit verschillende personages verteld. Dat verhoogt de spanning in het verhaal. Net als je via een personage meer te weten kunt komen, schakelt de auteur over naar een ander zodat je nog even in afwachting bent hoe het verder zal gaan. Door deze snelle schakelingen blijf je geboeid en wil je alleen maar doorlezen. Ik ben op de terugweg in de trein begonnen met lezen en de volgende ochtend heb ik het boek uitgelezen. Zo geboeid was ik.

Net zoals Nina ga je als lezer op zoek naar de dader. Spijker zet je een aantal keer op het verkeerde spoor, waardoor op een gegeven moment iedereen wel verdacht lijkt. Uiteindelijk ontdek je tijdens de spannende ontknoping wie het was, en dan heeft de auteur toch nog een aantal verrassende wendingen voor haar lezers in petto. Voor een aantal boeiende leesuurtjes ben je bij ‘In de familie’ aan het goede adres. Aanrader om te lezen!

Auteur: Joyce Spijker
Titel: In de familie
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 347
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022568477