Overslaan en naar de inhoud gaan

Joyce Spijker – Spotlight

Nora Binnendijck is een zeer succesvolle actrice. Tenminste, tot een paar jaar geleden. De laatste tijd krijgt ze geen rollen meer. Het lijkt wel of ze te oud is geworden voor het vak. Alle rollen gaan tegenwoordig naar jonge soapy’s, die geen ervaring én geen opleiding hebben. Populariteit telt meer mee dan ervaring. Nora doet er alles aan om weer een mooie rol in de wacht te slepen. En niet alleen omdat ze het geld wel erg goed kan gebruiken.

Kim de Kleijne is een succesvol model, die graag verder meer wil. Het liefste wil ze een succesvolle actrice worden. Dat lijkt de goede kant op te gaan als ze de hoofdrol krijgt in een nieuwe film. Ze vindt het geweldig dat ze in deze film met Nora mag samenwerken. Dat is helaas niet vice versa. Zeker niet als blijkt dat Kim een relatie krijgt met de ex van Nora. Als dat maar goed gaat…

In ‘Spotlight’ volgen we de levens van Nora en Kim. Het verhaal wordt afwisselend uit deze beide personages verteld. Daardoor leer je ze goed kennen en weet je zaken over ze die de ander (nog) niet weet. Nora lijkt wat verbitterd, maar al gauw kom je erachter dat ze daar wel een goede reden voor heeft. Kim is als een jonge hond, die van alles wil leren en probeert een goede balans te vinden tussen haar carrière in Amsterdam en haar dierbare familie in Noord-Brabant.

Joyce Spijker heeft een prettige schrijfstijl, waardoor het verhaal vlot leest. Het verhaal kent spanning, sensatie en seks. Voldoende elementen om je lezers geboeid te houden. Het onderwerp – het leven in de spotlights – is interessant gekozen. Hoe bevalt het mensen om daarin te staan? Welke positieve en negatieve kanten kleven eraan? Daarop krijg je antwoord in dit boek.

Hoe dichter je bij de ontknoping komt, hoe sneller je gaat lezen. Je denkt op een gegeven moment door te hebben hoe ‘Spotlight’ zal eindigen, maar dan komt Spijker nog met een verrassing die je niet ziet aankomen. Het past overigens wel prima bij het hele verhaal. De epiloog had er wat mij betreft niet per se bij gehoeven; het verhaal was ook compleet zonder dat stukje. Maar verder is het een erg boeiend verhaal, waarmee je een paar uurtjes van de straat bent.

Auteur: Joyce Spijker
Titel: Spotlight
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022568095