Overslaan en naar de inhoud gaan

Joyce Spijker – Volg me

Claire Kant is een hardwerkende influencer en bouwde dankzij manager Thomas in korte tijd een droomcarrière op. Op beeld lijkt haar leven een sprookje, maar is dat in het echt ook zo?

Thomas de Bruijne ontwikkelde dankzij paradepaardje Claire en de dubieuze financiële hulp van zakenpartner Reinier zijn talent agency tot het meest gewilde influencersbureau van Nederland. Lukt het hem om die status te behouden?

Joelle Lammerstee is een documentairemaker en stelt de waarheid boven alles. Ze keurt de bewerkte wereld van influencers geen blik waardig tot haar baan op het spel staat en een docu over Claire haar kan redden. En niet alleen dat. In haar zoektocht naar de waarheid heeft ze een verborgen agenda.

In ‘Volg me’ heeft Joyce Spijker een actueel thema gekozen. In een digitale wereld waarin steeds meer op social media gedeeld wordt en waarin er steeds hoger opgekeken wordt naar zogenoemde influencers stel je jezelf vaak de vraag van wat echt is en wat niet. Daar past deze nieuwste thriller van Spijker perfect bij.

Na een korte proloog begint het verhaal. De auteur weet je meteen vanaf het eerste hoofdstuk te boeien. Je leest het vanuit verschillende personages, waardoor je als lezer soms meer weten dan de personen uit het boek zelf. Dat geeft het verhaal zeker wat extra’s. Tussendoor krijg je af en toe zogenoemde DM’s (direct messages) te lezen, die je nieuwsgierigheid wekken. Van wie zijn deze berichten? Wat hebben ze met de rest van het verhaal te maken?

Spijker heeft een vlotte schrijfstijl en weet het verhaal op een spannende en boeiende manier te vertellen. Ze werkt toe naar een interessante ontknoping, waarin je als lezer nog een aantal verrassingen staan te wachten. De epiloog vormt een mooie afsluiting van het verhaal. Na het lezen van ‘Volg me’ denk je toch wel even na over je eigen social media-gedrag en in hoeverre je je spiegelt aan de social media van anderen.

Auteur: Joyce Spijker
Titel: Volg me
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 312
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026347405