Overslaan en naar de inhoud gaan

Juul de Jongh – Aan de man

Na meerdere datefiasco’s besluit Juul haar zoektocht naar de ware jacob maar op te geven. Elles waagt nog een laatste koppelpoging. Juul begint te twijfelen, is dit hem dan?

Als een boekpresentatie enorm uit de hand dreigt te lopen en de uitgeverij een flinke boete moet betalen, zit Evelien met haar handen in het haar. En als haar man ook nog eens naar Canada wil verhuizen, weet ze het even niet meer.

Ze besluit naar de Londen Bookfair te gaan, waar meerdere buitenlandse uitgevers interesse tonen in de vertaling van het succesvolle boek ‘Tussen zes planken’. Maar Evelien zit nog midden in de rechtszaak en de tegenpartij wil dat ze het boek terugtrekken: wat moet Evelien doen?

‘Aan de man’ is het tweede deel uit De Verhalenfabriek-serie van Juul de Jongh, waarin je drie personages volgt: uitgever Evelien, redacteur Juul en marketingtijger Elles. Je leest de verhalen vanuit al deze personages, waardoor je ze steeds beter leert kennen.

Het verhaal van ‘Aan de man’ gaat verder waar het eerste deel is geëindigd. Wederom worden de hoofdstukken afwisselend vanuit één van de personages verteld. Je leert ze nog beter kennen. Heel leuk gedaan door de auteur.

De Jongh heeft een fijne schrijfstijl, waardoor het verhaal goed te lezen is. Niet iedere verhaallijn uit het verhaal komt even geloofwaardig over, maar het zorgt voor genoeg reuring op de uitgeverij én in het privéleven van de drie dames. Sommige gebeurtenissen worden zo levendig verteld dat je ze haast voor je ziet. Heerlijk!

Het verhaal eindigt met een korte epiloog die een aantal openstaande vragen van de lezer beantwoord én die weer genoeg ruimte geeft voor een derde deel.

Auteur: Juul de Jongh
Titel: Aan de man
Serie: De Verhalenfabriek
Genre: Roman
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461097248