Overslaan en naar de inhoud gaan

Kaat de Cock – Winter in de B&B

Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd. Als het 'vakantiehuis' een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo'n huis aan moet.

Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed and breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen. Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die héél knappe klusjesman te winnen.

‘Winter in de B&B’ is het eerste deel uit De B&B serie. Dat merk je tijdens het lezen van dit boek. Kaat de Cock neemt de tijd om verschillende personages aan de lezer voor te stellen. Helemaal niet vervelend, want het is fijn om te weten wie er zoal een (belangrijke) rol in de serie gaat krijgen. Je hebt direct een aantal favoriete personages, waarvan je hoopt dat de auteur ze in de andere boeken uitgebreid aan bod zal gaan laten komen.

Over hoofdpersonage Hanne hink je op twee gedachten. Aan de ene kant komt ze lief en sympathiek over en gun je haar een leuker bestaan dan ze nu heeft. Aan de andere kant springt ze wel heel snel van de ene in de andere relatie. Daar mis je wel een beetje geloofwaardigheid. Een voorbeeld: een keer kussen met iemand en ze heeft meteen een vaste relatie met hem zonder dat daar verder iets over is uitgesproken. Daar had ik soms wat moeite mee. Ik hoop dat dat in de andere delen wat beter gedoseerd wordt… bij welk personage dat dan ook nodig is.

De Cock weet de B&B en de omgeving waar die staat heerlijk tot leven te toveren voor haar lezers. Je waant je lekker even op de wandelpaden of in de Flamingo-kamer of bij de bakkerij met brood en andere lekkernijen. Heerlijk gedaan! ‘Winter in de B&B’ is een prima eerste deel van een serie. Je bent wel nieuwsgierig hoe het verhaal van Hanne, haar moeder en haar vriendinnen verder zal gaan. Ideaal boek om lekker even tussendoor te lezen.

Auteur: Kaat de Cock
Titel: Winter in de B&B
Serie: De B&B
Genre: Roman
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: Hamley Books
ISBN: 9789464208481