Overslaan en naar de inhoud gaan

Karen M. McManus – Eerlijk duurt het langst

We zijn terug op Bayview High, een jaar na de dood van Simon Kelleher, de oprichter van de roddelapp About That. Tot nu toe heeft niemand de honger naar roddels zo goed kunnen stillen als hij dat kon, maar dat verandert wanneer iemand op school begint met een spelletje Truth or Dare.

De leerlingen ontvangen een bericht van een anonieme afzender, en ze moéten kiezen. Als je kiest voor de waarheid wordt je diepste geheim onthuld; een opdracht kan gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn. Simon mag dan gestorven zijn, iemand houdt zijn naam in ere - en gaat daarvoor over lijken.

Na het spannende Een van ons liegt brengt Karen M. McManus een nieuw boek uit over Bayview High. In dit deel staan andere personages centraal, maar komende er ook enkele oude bekenden voorbij.

Je volgt het verhaal vanuit drie personages: Maeve, Phoebe en Knox. Dat brengt een zekere spanning in het verhaal, omdat je soms al meer weet dan de andere personages uit het boek. Dat geeft het verhaal zeker wat extra’s. Het zorgt ervoor dat je lekker door wil blijven lezen en benieuwd bent wat er staat te gebeuren, met name als het Truth or Dare-spel geïntroduceerd wordt. McManus weet deze spanning lange tijd vast te houden. Richting de ontknoping krijg je een groot vermoeden hoe het in elkaar steekt en dat blijkt grotendeels te kloppen. Toch heeft de auteur een verrassing voor haar lezers in petto die je niet hebt kunnen zien aankomen. Knap gedaan.

Als je ‘Een van ons liegt’ met veel plezier hebt gelezen, dan is ‘Eerlijk duurt het langst’ zeker ook aanrader. Mocht je beide boeken nog niet kennen maar wel een liefhebber van Young Adults te zijn, dan zijn beide boeken een aanrader.

Auteur: Karen M. McManus
Titel: Eerlijk duurt het langst
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000370870