Overslaan en naar de inhoud gaan

Karen M. McManus – Familie liegt nooit

Jonah, Milly en Aubrey Story zijn neef en nichten, maar ze kennen elkaar amper en ze hebben zelfs hun oma nog nooit ontmoet. Deze rijke vrouw leeft een teruggetrokken bestaan en onterfde hun ouders voordat ze werden geboren. Dus wanneer ze alle drie een brief ontvangen waarin ze worden uitgenodigd om in de zomer op haar resort op een klein eiland te komen werken, zijn ze verrast… en nieuwsgierig.

Hun ouders zijn het over één ding eens: niet gaan is geen optie. Dit zou de kans kunnen zijn om weer bij hun grootmoeder in de gunst te komen. Maar wanneer ze op het eiland aankomen, wordt meteen duidelijk dat zij andere plannen met hen heeft. En langzaam maar zeker begint het drietal te beseffen hoe mysterieus - en duister - het verleden van hun familie is. Maar wat is er nu precies allemaal gebeurd?

Het verhaal van ‘Familie liegt nooit’ wordt vanuit verschillende personages verteld. Milly, Aubrey en Jonah nemen de lezers mee in hoe zij de zomer bij hun onbekende oma beleven. Dit geeft het verhaal meteen extra spanning mee, doordat je als lezer meer weet dan de personages zelf. Karen M. McManus weet haar lezers hiermee in het verhaal te trekken en zorgt ervoor dat je door wil blijven lezen. Ook al ben je in het begin even zoekende hoe de verhoudingen precies zijn, je bent wel meteen geïnteresseerd naar het verhaal van de Story-familie.

Tussendoor lees je af en toe een hoofdstuk dat in het verleden heeft plaatsgevonden. Die informatie heb je uiteindelijk nodig om het geheel te begrijpen. Deze hoofdstukken weten ook de aandacht van de lezer vast te houden. Je wil gewoon alle geheimen van de Story-familie ontdekken. Of je dat ook lukt… daarvoor moet je natuurlijk het boek gaan lezen.

McManus laat met ‘Familie liegt nooit’ zien dat ze een intrigerend en spannend boek weet neer te zetten. Als je van haar vorige boeken genoten hebt, dan is dit nieuwste boek zeker een aanrader om te lezen. Duik in een wereld vol geheimen en intriges, en ontdek zelf hoe de waarheid in elkaar steekt…

Auteur: Karen M. McManus
Titel: Familie liegt nooit
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000373000