Overslaan en naar de inhoud gaan

Karen M. McManus – Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is

Samen met haar tweelingbroer Ezra moet Ellery noodgedwongen bij hun oma in Echo Ridge gaan wonen. Dit is de geboorteplaats van haar moeder, waar de tweeling nog nooit is geweest. Ze hebben er wel veel over gehoord, mede omdat hun tante Sarah er op 17-jarige leeftijd is verdwenen… en nooit meer is teruggevonden.

Nog voordat het schooljaar goed en wel is begonnen, zijn er allerlei mysterieuze bedreigingen in het dorpje. Hebben deze bedreigingen te maken met zaken uit het verleden of is er iets heel anders aan de hand?

Het verhaal van ‘Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is’ wordt verteld vanuit twee personages, namelijk Ellery en Malcolm. Boven elk hoofdstuk staat vanuit welk personage het verteld wordt. Hierdoor is het verhaal goed te volgen en krijg je als lezer meer informatie dan de personages uit het boek. Dat geeft het net wat extra spanning mee.

Karen M. McManus laat vanaf het begin aan haar lezers merken dat er meer aan de hand is in Echo Ridge dan in eerste instantie lijkt. Langzamerhand ontdek je wat er in het verleden is gebeurd in dit dorpje. Die informatie heb je nodig om het gedrag van sommige personages beter te begrijpen. Doordat je stukje bij beetje meer te weten komt, wil je blijven doorlezen. Wat is er allemaal gebeurd? Wie zitten daarachter? Hebben heden en verleden met elkaar te maken?

Richting de ontknoping komt een en ander in een stroomversnelling terecht. Je ontdekt dan dat McManus je in verschillende richtingen heeft gestuurd en welke richting uiteindelijk de juiste bleek te zijn. De auteur rondt ‘Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is’ op een mooie manier af, waardoor je de antwoorden op de je vragen hebt gekregen. En ze sluit af met een soort knal, die je van tevoren echt niet had zien aankomen.

Auteur: Karen M. McManus
Titel: Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 280
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000364381