Overslaan en naar de inhoud gaan

Karen Rose – Niemand zeggen

Mary Grace Winters zit als het ware gevangen in een gewelddadig huwelijk met een politieagent. De enige uitweg die ze ziet, is om haar eigen dood en die van haar zoon Tom in scène te zetten. Voorzien van een nieuwe identiteit in een nieuwe stad bouwt ze als Caroline Stewart een nieuw leven op.

De verschrikkingen uit haar huwelijk verdwijnen steeds verder op de achtergrond; ze begint zich langzaamaan veilig te voelen. Ze durft zelfs weer open te staan voor de liefde. Totdat haar man haar op het spoor komt… Welke gevolgen heeft dat voor Caroline en haar zoon?

Karen Rose heeft in ‘Niemand zeggen’ een heftig onderwerp gekozen, namelijk (extreem) huiselijk geweld. Dat maakt het verhaal soms heel heftig om te lezen en dat begint meteen al bij de proloog. Die komt hard binnen bij de lezer en zet de toon voor de rest van het boek.

De auteur vertelt het verhaal vanuit meerdere personages. Stukje bij beetje leer je hen en hun verleden kennen. Ondanks de soms afschuwelijke gebeurtenissen die plaatsvinden, leest het verhaal erg vlot. Gelukkig laat Rose af en toe ook mooie dingen tussen personages gebeuren.

De ontknoping is een aaneenschakeling van gebeurtenissen. Je kunt op dat moment niet anders dan blijven lezen totdat het boek uit is. Rose heeft wederom laten zien dat ze kunst van het vertellen uitstekend verstaat. ‘Niemand zeggen’ is een absolute aanrader om te lezen!

Auteur: Karen Rose
Titel: Niemand zeggen
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026139635