Overslaan en naar de inhoud gaan

Karen Swan – De Ierse erfenis

De zussen Ottie, Pip en Willow komen na de dood van hun vader samen in het familiekasteel. Daar horen ze tot ieders verrassing en ontsteltenis dat Willow, de jongste dochter, het kasteel erft. Waarom zij?

Willow vertrok drie jaar eerder naar Dublin en is vervreemd geraakt van haar ouders en zussen. Als ze vervolgens aankondigt het kasteel te verkopen, lijkt dit dan ook een poging tot wraak. Haar beslissing drijft Ottie en Pip - die hun eigen plannen in duigen zien vallen - tot het uiterste: Pip riskeert alles om haar eigen toekomst veilig te stellen en Ottie neemt een beslissing die levens zou kunnen ruïneren. De zussen moeten hun verleden onder ogen zien als ze elkaar niet voorgoed willen verliezen…

In ‘De Ierse erfenis’ volg je de verhaallijnen van de drie zussen. Karen Swan laat deze drie personages aan het woord. Ze komen door elkaar aan bod, ook door de hoofdstukken heen. Dat is in het begin even wennen, maar al gauw merk je dat het uitstekend binnen het verhaal past en is het allemaal heel goed te volgen.

Swan weet Ottie, Pip en Willow op een mooie en herkenbare manier neer te zetten, zeker als je zelf ook zussen (of broers) hebt. Ze laat de drie karakters duidelijk naar voren komen, waardoor je met hen alle drie meeleeft in bijvoorbeeld hun keuzemomenten. Als lezer kom je hierdoor helemaal in het verhaal terecht en waan je je als het ware bij de drie zussen. Heel fijn gedaan.

De beeldende schrijfstijl van de auteur maakt het verhaal van ‘De Ierse erfenis’ helemaal compleet. Je kunt heerlijk even wegdromen naar een andere wereld tijdens het lezen van dit boek. Dat kunnen we allemaal wel eens gebruiken, nietwaar?! Gewoon echt even genieten!

Auteur: Karen Swan
Titel: De Ierse erfenis
Genre: Roman
Aantal pagina's: 480
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401613477