Overslaan en naar de inhoud gaan

Karen Swan – Het winterse avontuur

Lee kwam naar Amsterdam met een pasgeboren baby en een diep weggestopt geheim. Inmiddels is haar zoontje Jasper vijf en is ze een succesvolle fotograaf, bekend om haar celebrityportretten. Na haar turbulente verleden als oorlogsfotograaf in Syrië vindt ze eindelijk rust en kan ze genieten van haar fijne leven aan de grachten.

Dit verandert in één klap als ze in haar fietsmandje een boek vindt, waar een noodkreet in geschreven staat. Ze spoort de schrijver van het boek op in de hoop meer te weten te komen over de onheilspellende boodschap. Terwijl het in het winterse Amsterdam steeds kouder wordt, wordt Lee langzaam ingehaald door haar verleden en zal ze haar traumatische herinneringen eindelijk onder ogen moeten zien...

Karen Swan begint ‘Het winterse avontuur’ met een interessante proloog die zich in 2014 heeft afgespeeld. Vervolgens maakt het verhaal een tijdsprong naar 2020 en gaat het als het ware echt beginnen. Je volgt het verhaal van Lee en haar zoontje Jasper. De auteur heeft een fijn en interessant hoofdpersonage gecreëerd. Ze heeft heel wat meegemaakt in haar leven, waar je stukje bij beetje door middel van flashbacks achter komt. Interessant gedaan door de auteur. Op deze manier wil je als lezer namelijk door blijven lezen om te ontdekken hoe een en ander in elkaar steekt.

Het leuke aan ‘Het winterse avontuur’ is dat het verhaal zich grotendeels in Nederland afspeelt. De stad Amsterdam, de Sinterklaastijd en de hoop op een nieuwe Elfstedentocht worden op een prettige manier in het verhaal verweven. Voor Swans lezers uit Nederland is dit een enige bijkomstigheid.

Op de achterflap wordt een groots mysterie aangekondigd met een boek dat in een fietsmandje gevonden wordt. Dit mysterie wordt echter relatief snel opgelost, waardoor het minder belangrijk overkomt dan de flaptekst doet vermoeden. Dat neemt verder niet weg dat Swan met ‘Het winterse avontuur’ een mooie roman met prettige personages heeft geschreven. Je beleeft hier een aantal fijne leesuurtjes mee.

Auteur: Karen Swan
Titel: Het winterse avontuur
Genre: Roman
Aantal pagina's: 446
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401615556