Overslaan en naar de inhoud gaan

Karin Quint – Het koetshuis

Historica Laura woont op het schitterende Rosaville, een landgoed met verhalen in alle hoekjes. Wanneer haar dementerende oma haar vertelt over een onbeantwoorde liefde, duikt Laura in de geschiedenis van het koetshuis op het landgoed. Waarom is die plek zo belangrijk voor haar grootmoeder?

Terwijl Laura steeds meer te weten komt over wat er in het koetshuis is gebeurd, wordt ze zelf ook verliefd op Tom. Maar ook bij Laura lijkt het mis te gaan, want Tom heeft geheimen - en niet alleen voor haar… Wat Laura nog niet weet is dat in het koetshuis alles samenkomt, niet alleen in het verleden, maar ook in het nu!

Als je eenmaal aan ‘Het koetshuis’ begonnen bent, word je helemaal meegenomen in het verhaal en blijf je het liefste doorlezen. Heerlijk hoe Karin Quint dat voor elkaar heeft gekregen. Dat komt door een combinatie van een fijn hoofdpersonage (dat je soms wel even op de vingers wil tikken), een lief bijpersonage (iedereen wil wel een Kees in zijn of haar leven), een interessante verhaallijn en een beeldende schrijfstijl. Je waant je regelmatig even op één van de beschreven plekken in het boek.

‘Het koetshuis’ kent mooie, grappige en dramatische momenten. Mede daardoor verdwijn je als het ware helemaal in het verhaal. Je hebt op een gegeven moment wel een vermoeden hoe het verhaal zal gaan eindigen, maar dat doet verder niets af aan het leesplezier. Quint heeft de lat hoog gelegd voor haar volgende boek. Ik kijk al uit naar het tweede deel uit de Landgoed Rosaville-serie.

Auteur: Karin Quint
Titel: Het koetshuis
Serie: Landgoed Rosaville
Genre: Roman
Aantal pagina's: 376
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN: 9789024592524