Overslaan en naar de inhoud gaan

Kat French – Het pianomanproject

Honey is dol op haar vriendinnen, maar nu gaan ze te ver! Om haar aan de man te helpen, hebben ze ongevraagd een profiel opgesteld van haar ideale date. En omdat die vanwege haar, eh... probleempje geweldig met zijn handen moet zijn, vinden ze dat ze aan een pianist moet!

Honeys nieuwe buurman, Hal, scoort op geen enkel punt van de checklist. Hij leeft als een kluizenaar, is humeurig - zeg maar gewoon onbeschoft - en pianospelen doet hij ook al niet. Toch zijn de vonken die tussen hen overvliegen voldoende om het hele gebouw in brand te zetten. Als Honey erachter komt wat de reden is van Hals gedrag, besluit ze hem een kans te geven. Maar of dat nu zo verstandig is?

Wat heeft Kat French met Honey een geweldig personage tot leven gewekt. Ze is leuk, grappig, onhandig en hopeloos in de liefde tegelijkertijd. Ze is dol op haar twee beste vriendinnen Nell en Tash, waarmee ze regelmatig de leukste avonturen beleeft. Vrijwel elke vrouw zal iets van zichzelf herkennen in Honey, en dat maakt haar een leuk en menselijk karakter. Dat zorgt er ook voor dat je ‘Het pianomanproject’ met veel plezier leest. Het hoofdpersonage is leuk en dat maakt het verhaal ook leuk.

Naast het zoeken naar de juiste man is Honey ook druk om haar baan te behouden. Ze werkt in een tweedehandswinkel in een verzorgingshuis en haar baas zegt het hele verzorgingshuis te willen gaan sluiten. Daarop komen Honey en de bewoners in actie. En dat is in één woord samen te vatten tot: hi-la-risch! De verschillende bewoners die voorbij komen, worden door French op een zeer levendige manier beschreven. Je ziet ze allemaal haast voor je als je erover leest. Alsof je zelf in het verzorgingshuis rondloopt en meedoet met de acties.

Ben je op zoek naar een leuk en luchtig boek? Dan is ‘Het pianomanproject’ hét boek om te lezen! En wees niet bang: de auteur heeft hier en daar een leuke verrassende wending voor haar lezers in petto. Met regelmatig een lach op je gezicht lees je dit boek uit. Ideaal geschikt voor een (zomerse) dag in je tuin of aan het strand.

Auteur: Kat French
Titel: Het pianomanproject
Genre: Chicklit
Aantal pagina's: 382
Uitgeverij: Harlequin
ISBN: 8710858908909