Ken Follett – Code Rebecca

De Duitsers kennen hem als De Sfinx, anderen als Alex Wolff, een Europese zakenman. Als uit het niets duikt hij op vanuit de woestijn, gewapend met een radio, een dodelijk mes en een exemplaar van Daphne du Mauriers Rebecca.

Noord-Afrika, 1942. Het leger van veldmaarschalk Rommel lijkt onverslaanbaar. Alex Wolff is zijn geheime wapen, een briljante spion die in Caïro inlichtingen vergaart bij de Britten. Zijn methode is zo oud als de wereld: terwijl buikdanseres Sonja de Engelse officieren verleidt met haar sensuele act, gaat Wolff op zoek naar informatie, die hij aan Rommel doorspeelt via een ingewikkelde code in de roman Rebecca. Maar dan keert zijn eigen methode zich tegen hem: Sonja blijkt niet de enige beeldschone jonge vrouw die als dubbelspion wordt ingezet…

Na het debuut ’Door het oog van de naald’ verscheen ‘Code Rebecca, wederom een spannend boek van de hand van Ken Follett.

Net als bij het vorige boek is het in het begin even wennen aan het verhaal. Je moet als lezer de verschillende personages leren kennen en ontdekken welke rol ze hebben, voordat je lekker in het boek zit. Het kan zijn dat lezers hierdoor afhaken. Gelukkig gebeurt dat uiteindelijk wel en kom je terecht in een spannend spionageverhaal. Je raakt steeds nieuwsgieriger hoe een en ander in elkaar steekt en hoe het allemaal zal gaan aflopen.

Ruim over de helft van ‘Code Rebecca’ brengt Follett pas echt de vaart in het verhaal en het loont de moeite om door te blijven lezen. Liefhebbers van spionageromans zullen zeker genieten van dit boek.

Auteur: Ken Follett
Titel: Code Rebecca
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022582923

Deel dit artikel:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Each email address will be obfuscated in a human readable fashion or, if JavaScript is enabled, replaced with a spam resistent clickable link. Email addresses will get the default web form unless specified. If replacement text (a persons name) is required a webform is also required. Separate each part with the "|" pipe symbol. Replace spaces in names with "_".
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om te testen of je wel of geen spamrobot bent.