Overslaan en naar de inhoud gaan

Kiki van Dijk – Pisa

Janine en Enrico hebben samen een goedlopend Italiaans restaurant. Enrico houdt zich bezig met koken, terwijl Janine de gastvrouw is. Samen met hun dochtertje Vera leiden ze een fijn en gelukkig leven.

Als ze met z’n drietjes op vakantie gaan naar Pisa om onder andere inspiratie voor hun restaurant op te doen, gebeurt er iets dat het leven van het prachtige gezin op zijn kop zet. Hoe moet dat nu verder?

‘Pisa’ is een kort verhaal, dat vorig jaar zomer in het tijdschrift ‘Margriet’ is verschenen. Inmiddels is het ook als e-book verkrijgbaar. In slechts 40 pagina’s schrijft Kiki van Dijk het verhaal van Janine, Enrico en Vera. En het is jammer dat de auteur maar zo weinig bladzijden heeft. Doordat ze in korte tijd toch een spannend verhaal neer wil zetten, gaat het allemaal wat te snel. In de eerste paar bladzijden gebeurt zoveel, daar heeft een gemiddeld boek meestal wel 100 pagina’s of meer voor nodig.

Van Dijk zorgt voor een afgerond verhaal waarin je wel de antwoorden op je vragen krijgt, maar ze had er volgens mij ook een heel boek van kunnen maken. Je weet van tevoren dat het een kort verhaal is. En met de kennis dat dit voor een tijdschrift is geschreven, begrijp je waarom er zoveel in zo weinig bladzijdes gebeurt. Je had alleen graag meer willen weten over de personages en hun achtergronden. Daar is nu jammer genoeg geen ruimte voor geweest.

Auteur: Kiki van Dijk
Titel: Pisa
Genre: Kort verhaal
Aantal pagina's: 40
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401610278