Overslaan en naar de inhoud gaan

Kirsty Ferry – Zomer in Carrick Park

Als Joel Leicester het hotel binnenloopt waar Rosa Tempest werkt, kan ze haar ogen bijna niet geloven. Van alle hotels in heel noordelijk Yorkshire, moet juist de man die haar hart heeft gebroken, Carrick Park binnen wandelen.

De laatste keer dat Rosa Joel zag, was toen ze na een doldwaze vakantie voor zijn voordeur stonden en werden begroet door een vrouw die beweerde zijn verloofde te zijn. Rosa is toen niet blijven hangen om Joels kant van het verhaal te horen. En nu, zes jaar later, heeft het lot dus een onaangename verrassing voor haar in petto. Want de toch al desastreuze trouwerij op Carrick Park kan namelijk alleen worden gered als Rosa en Joel met elkaar samenwerken.

‘Zomer in Carrick Park’ is onderdeel van De Tempest-zussen-serie. Deze serie bestaat uit drie boeken en kan op willekeurige volgorde gelezen worden.

Kirsty Ferry neemt in ‘Zomer in Carrick Park’ de tijd om haar lezers de hoofdpersonage te laten leren kennen. Je leert Rosa heel goed kennen en dat geldt uiteindelijk ook voor Joel. Wat zijn dit twee fijne personages. Dat zorgt er mede voor dat je lekker blijft lezen in dit boek.

Het verhaal verloopt grotendeels op chronologische volgorde. Tussendoor krijg je een stuk over ‘Zes jaar eerder’ te lezen, waarin je ontdekt wat er zich vroeger tussen Rosa en Joel heeft afgespeeld. Deze informatie heb je nodig om met name Rosa’s gedrag in het heden te begrijpen. En dan nog vraag je je als lezer af of ze wel de juiste keuze heeft gemaakt.

Ferry heeft een fijne en beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal echt tot leven komt. Je proeft bijna de baksels die Rosa maakt, je waant je soms even in het hotel waar Rosa werkt en je voelt haast de wanhoop die Joel gehad moet hebben. Heerlijk als een auteur dit voor elkaar krijgt. De ontknoping is niet geheel verrassend, maar het past uitstekend bij het verhaal. Een kleine waarschuwing: als je eenmaal in ‘Zomer in Carrick Park’ bent begonnen, kun je bijna niet stoppen met lezen.

Auteur: Kirsty Ferry
Titel: Zomer in Carrick Park
Serie: De Tempest-zussen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 145
Uitgeverij: Choc Lit NL
ISBN: 9781386953869