Overslaan en naar de inhoud gaan

Klaartje van Setten – Het geheim van Victoria

Josefien runt in de Zwitserse bergen een chalet voor de superrijken. Het prachtige huis is haar nagelaten door gravin Victoria, de tante van haar ex Jean. Samen met haar twee kinderen probeert ze een bestaan op te bouwen, maar het valt financieel niet mee.

Vol goede moed begint ze aan haar tweede winterseizoen. Maar de start is al rampzalig: een maand voordat haar eerste gasten arriveren crasht haar laptop en is ze al haar boekingsgegevens kwijt. Vanaf dan lijkt alles mis te gaan. Dan ontmoet ze Jules, een rijke zakenman en rokkenjager die in Zwitserland op zoek is naar bepaalde jeugdherinneringen. De charmes van deze man zijn onweerstaanbaar. Als ze hem beter leert kennen, komt ze erachter dat hij connecties heeft met gravin Victoria.

‘Het geheim van Victoria’ is het los te lezen vervolg op de debuutroman van Klaartje van Setten ‘Onder sterren’. Voor het complete verhaal van Josefien is het wel fijn om beide boeken gelezen te hebben.

Het verhaal komt wat langzaam op gang, waardoor het even duurt voordat je er als lezer lekker inzit. Dat zorgt er jammer genoeg voor dat je het boek in eerste instantie gemakkelijk weglegt. Tegelijkertijd probeer je alle informatie die verteld wordt te onthouden, omdat dat voor je gevoel op een later moment nog terug kan komen. Dat bleek niet bij alles het geval te zijn.

Van Setten laat zowel Josefien als Jules aan het woord komen in het verhaal. Leuk om deze beide personages op die manier beter te leren kennen en hun gevoelens en gedachten te lezen. Hierdoor weet je als lezer soms meer dan de personen uit het boek zelf. Dat geeft een verhaal altijd wel iets extra’s.

Richting het einde van het boek komt de auteur met een grote plottwist, waardoor het verhaal ineens een andere wending heeft gekregen. Veel lezers zullen dit niet hebben zien aankomen. Wellicht had de auteur hier al iets eerder naartoe kunnen werken. Dit einde is namelijk erg gaaf bedacht. Al met al is ‘Het geheim van Victoria’ een prima boek met een geweldig einde.

Auteur: Klaartje van Setten
Titel: Het geheim van Victoria
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022586464