Overslaan en naar de inhoud gaan

K.R. Alexander – Kamer 333

Na het overlijden van haar moeder verhuist Jasmine met haar vader naar Gold River. Daar staat het verlaten Carlisle Hotel, waar precies 33 jaar geleden in één nacht alle gasten zijn overleden. In Jasmines nachtmerries lijkt het of het Carlisle haar roept. Als een vriend voorstelt om mee te doen aan de Uitdaging om een nacht in het hotel door te brengen, ziet Jasmine dit als een kans. Nu kan ze misschien ontdekken waarom het verlaten hotel haar zo in zijn greep heeft.

Al gauw komen ze erachter dat kamer 333 de enige kamer is die écht leeg blijkt te zijn en Jasmine krijgt steeds sterker het gevoel dat de kamer honger heeft naar nieuwe gasten…

In de serie Horrorland is een nieuw deel verschenen: ‘Kamer 333’. Wat heeft K.R. Alexander wederom een spannend jeugdboek geschreven. Zelfs als volwassen lezer is het heel gaaf om deze boeken te lezen. Voor mij persoonlijk ook omdat ze me doen denken aan de Kippenvel-serie van vroeger.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk weet de auteur zijn lezers mee te nemen in het verhaal. Wie is Jasmine? Wat is er allemaal met haar gebeurd? Je voelt aan je wateren dat er iets met haar is. Anders zou ze natuurlijk geen hoofdpersonage zijn in een spannend boek. Of zou er iets met haar staan te gebeuren? Hoe verder je leest, hoe meer vragen je krijgt. Dat zorgt er mede voor dat je lekker door blijft lezen in het verhaal.

Alexander weet de aandacht van de lezer door het hele boek vast te houden. Er gebeurt veel in en er zijn veel spannende zaken die voorbij komen. Je wil graag weten hoe alles in elkaar steekt en of de theorieën die je zelf bedacht hebt kloppen. Heerlijk als een auteur dat weet te bereiken.

Richting het einde van ‘Kamer 333’ krijg je de antwoorden op je vragen… en meer! De auteur heeft hier en daar nog een verrassende wending in petto. En dan dat laatste hoofdstuk… dat zullen veel mensen niet voor mogelijk gehad hebben.

Auteur: K.R. Alexander
Titel: Kamer 333
Serie: Horrorland
Genre: Jeugdboek
Aantal pagina's: 224
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020623840