Overslaan en naar de inhoud gaan

Kristie Raaijmakers – Compleet van de wijs

Fleur fladdert door het leven: ze struint concerten en festivals af, zingt regelmatig op feesten en partijen en flirt er lustig op los. Niet voor niets staat ze bekend als ‘Fleur Flirt’. Haar dagelijkse leven is alleen wat saai: ze werkt al jaren voor dezelfde vreselijke bazin en haar relaties lijken een maximale houdbaarheidsdatum van een paar maanden te hebben. Kortom, Fleur Flirt is toe aan verandering.

Ze is dolblij als ze de kans krijgt om mee te doen aan Utrecht on Stage, hét evenement voor jong muzikaal talent. Het enige nadeel is dat ze een duet moet zingen met de mannen van de up-and-coming rockband Misty Figures. Vanaf het eerste moment dat hij haar op een feestje tegen het lijf loopt, lijkt de arrogante leadzanger Jeff een hekel te hebben aan Fleur. Gelukkig heeft ze wel een fijne klik met Johan, de charmante drummer. Maar hoe komt het toch dat Jeff zo anders lijkt als hij begint te zingen? En waarom raakt Fleur daar zo van in de war?

‘Compleet van de wijs’ is het eerste deel uit de vierdelige serie Rock & Flirt. In dit deel staat Fleur centraal.

Kristie Raaijmakers heeft met ‘Compleet van de wijs’ een hele fijne debuutroman geschreven. Dat komt als eerste door het leuke hoofdpersonage Fleur. Door de proloog vraag je je even af met wat voor persoon je te maken hebt. Gelukkig ontdek je al gauw dat Fleur veel meer kanten heeft dan in die proloog naar voren komt. Dat maakt het extra leuk om dit personage beter te leren kennen. De auteur geeft ook voldoende ruimte aan enkele andere personages om die te leren kennen. Wie weet welke rol zij nog in de rest van de serie gaan krijgen.

Aan de ene kant lijkt Fleur hard te moeten werken voor de dingen in haar leven en aan de andere kant lijken sommige dingen aan te komen waaien. Dat komt in het echte leven natuurlijk ook voor en dat maakt Fleur wel menselijk, alsof je haar zo zou tegen kunnen komen. Sommige gebeurtenissen in het boek lijken wat snel te gaan, maar dat doet verder niets af aan het verhaal. Je kunt nu eenmaal niet alles uitgebreid aan bod laten komen in een boek.

Raaijmakers heeft een erg prettige schrijfstijl, waarin ze de ruimte neemt om gedachten en gevoelens van personages te delen en om bepaalde situaties goed uit te leggen. De ene lezer zal dit fijner vinden om te lezen dan de ander. Ik heb het als fijn en prettig ervaren. Al met al is ‘Compleet van de wijs’ een fijne (feelgood) roman die naar meer smaakt. Ik ben benieuwd naar het volgende deel uit deze serie.

Auteur: Kristie Raaijmakers
Titel: Compleet van de wijs
Serie: Rock & Flirt
Genre: Roman
Aantal pagina's: 262
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402766578