Overslaan en naar de inhoud gaan

Kristie Raaijmakers – Helemaal van slag

Danique is dertig, muziekdocent op een middelbare school en al vijftien jaar samen met haar jeugdliefde Glenn. Prima leventje, zou je zeggen. Maar wanneer Glenn haar na een romantisch etentje vertelt dat hij haar grootste wens niet in vervulling kan laten gaan, staat haar hele toekomst op losse schroeven.

Terwijl Danique zich afvraagt of ze haar relatie wil redden of haar eigen dromen na moet jagen, krijgt ze van twee leerlingen een bijzonder verzoek. Ze willen voor hun zieke klasgenootje Tess, die aan leukemie lijdt, een gastles organiseren met de Utrechtse band Misty Figures. Het dertienjarige meisje is hun grootste fan en haar vriendinnen vinden dat ze wel wat afleiding kan gebruiken. Toevallig kent Danique de mannen van Misty Figures nog van vroeger, toen ze met hen aan het conservatorium studeerde. Als drummer Johan na al die jaren weer voor haar neus staat, begrijpt ze niet dat hij haar nooit eerder is opgevallen…

Wat is ‘Helemaal van slag’ een prachtig verhaal. Kristie Raaijmakers heeft wat mij betreft haar debuut overtroffen. Ik had het geluk dat ik dit boek mocht proeflezen. Nu het tweede deel uit de Rock & Flirt-serie officieel is verschenen, heb ik het verhaal nogmaals gelezen. Door wat kleine aanpassingen hier en daar is het verhaal nog beter geworden en kun je er nog meer van genieten.

Vanaf de eerste pagina tot aan de laatste heb ik genoten van het verhaal. Ik heb gelachen, ik heb gehuild, ik heb gemopperd op personages… ik werd gewoon helemaal meegenomen in het verhaal. Ik leefde mee met Tess, ik wilde Danique af en toe een spreekwoordelijke schop onder haar billen geven, ik wilde wel een keertje met Johan op date, ik kon Milou soms wel even achter het behang plakken en iedereen verdient een Tony in zijn of haar leven. Het verhaal ontroerde me en gaf me zelfs ergens wat inspiratie. Tess is een erg bijzonder personage en liet me (nogmaals) inzien dat je het beste uit je leven moet halen voor jezelf.

Zoals jullie al merken, ben ik erg enthousiast over ‘Helemaal van slag’. Raaijmakers heeft een prettige schrijfstijl en weet je helemaal mee te nemen in dit mooie en ontroerende verhaal. Ga dit verhaal lezen, lieve mensen, en zorg dat je je zakdoekjes bij de hand hebt. Ik kijk in ieder geval al uit naar het derde deel!

Auteur: Kristie Raaijmakers
Titel: Helemaal van slag
Serie: Rock & Flirt
Genre: Roman
Aantal pagina's: 257
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402766585