Overslaan en naar de inhoud gaan

Kristin Harmel – Als we elkaar terugzien

Columniste Emily denkt dat ze alles kwijt is wat haar lief is: haar baan, haar familie én haar grote jeugdliefde. Dan ontvangt ze op een dag een prachtig, mysterieus schilderij van een onbekende afzender. De vrouw op het schilderij doet haar denken aan een jongere versie van haar pas overleden oma. Bij het pakketje zit een briefje met de tekst ‘Hij bleef altijd van haar houden’.

Emily besluit op onderzoek uit te gaan. Wie heeft het schilderij gestuurd? Wie heeft het gemaakt? En kende de maker haar oma? Ze komt op een spoor uit van de Tweede Wereldoorlog. En tegelijkertijd ontdekt ze dat haar eigen levensverhaal en de moeizame relatie met haar vader in een ander licht komen te staan. Lukt het Emily om een confrontatie met het verleden aan te gaan?

‘Als we elkaar terugzien’ is een prachtig en ontroerend verhaal over een vrouw die op zoek gaat naar het verleden van haar oma en daarbij ook meer over haar eigen leven ontdekt. Kristin Harmel zorgt ervoor dat je vanaf de eerste hoofdstukken geboeid bent en meteen in het verhaal komt. Vanaf het moment dat Emily het schilderij heeft ontvangen, ga je samen met haar op ontdekkingstocht. Wat is er in het verleden precies gebeurd?

Het verhaal wordt vanuit het heden en het verleden verteld. Je leest het heden vanuit de ik-persoon van Emily. Het verleden speelt zich tijdens en na de Tweede Wereldoorlog af. Daarin krijg je de antwoorden waar je naar op zoek bent. Het mooie is dat sommige zaken die in het heden onzeker lijken in het verleden worden bevestigd of ontkend. De beide verhaallijnen zorgen ervoor dat je als lezer een compleet beeld van alles krijgt. Dat heeft de auteur prachtig voor elkaar gekregen.

Als je eenmaal begonnen bent met ‘Als we elkaar terugzien’ wil je het liefste door blijven lezen. Het verhaal maakt indruk en zal je nog enige tijd bijblijven. Het was mijn eerste kennismaking met Harmel, maar het zal zeker niet de laatste zijn.

Auteur: Kristin Harmel
Titel: Als we elkaar terugzien
Genre: Roman
Aantal pagina's: 384
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022579213