Overslaan en naar de inhoud gaan

Kristin Harmel – Ik wist het al

Nadat haar man Patrick tien jaar geleden omkwam bij een verkeersongeluk, was Kate zo diep in de rouw dat ze niet dacht ooit nog een nieuwe liefde te zullen vinden. Toch bleek de tijd inderdaad haar wonden te helen, en nu heeft ze het aanzoek van haar nieuwe vriend Dan geaccepteerd. Met een bruiloft in het vooruitzicht zou ze dus blij en vol verwachting moeten zijn. Waarom is ze dat dan niet echt?

Als ze steeds vaker droomt over Patrick – dromen waarin hij nog leeft en ze samen een dochter hebben – brengt de haast beangstigende echtheid van die dromen haar aan het twijfelen of ze wel op de goede weg is.

Nadat je het eerste hoofdstuk van ‘Ik wist het al’ hebt gelezen, heb je tranen in je ogen. Het boek heeft een heftig en aangrijpend begin, waardoor je verder wil lezen om te ontdekken hoe het verder zal gaan met Kate. Na dat eerste hoofdstuk moet je wel even wennen aan de vertelwijze van het verhaal. Je bent even zoekende hoe Kates dromen binnen het boek passen. Als je dat eenmaal voor jezelf in de smiezen hebt, krijg je een prachtig verhaal te lezen.

Kristin Harmel weet haar lezers op bepaalde momenten echt te raken. Niet alleen voor Kate lijken de dromen soms echt; dat geldt ook voor jou als lezer. Het is mooi dat de auteur op deze manier wil laten zien hoe het leven voor Kate en Patrick eruit had kunnen zien. Dat kan echt een steun voor iemand zijn die een dierbare is verloren.

Al met al heeft Harmel met ‘Ik wist het al’ een mooie en meeslepende roman geschreven. Je krijgt bewondering hoe Kate haar leven weer oppakt na het onverwachte overlijden van haar man en hoe ze uiteindelijk er weer het beste van weet te maken.

Auteur: Kristin Harmel
Titel: Ik wist het al
Genre: Roman
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022579299