Overslaan en naar de inhoud gaan

Laura Coleman – Mijn poemajaren

Laura is begin twintig als ze haar doelloze leven achterlaat om te gaan backpacken in Bolivia. Ze hoopt na drie maanden vol inspiratie huiswaarts te kunnen keren, maar de reis blijkt een desillusie.

Op het moment dat ze haar vlucht naar huis wil boeken, valt haar oog op een verbleekte folder van een dierenopvang in de jungle. In een laatste poging toch nog iets van haar reis te maken, verandert ze haar plan. Ze komt terecht in een armetierig opvangcentrum, waar ze de zorg krijgt over een schitterende maar getraumatiseerde poema, Wayra. Onervaren en doodsbenauwd begint ze aan dit avontuur. Het centrum wordt haar nieuwe thuis en in Wayra vindt ze een vriend voor het leven. Door haar leert Laura over liefde en vertrouwen.

Het verhaal van ‘Mijn poemajaren’ is opgedeeld in drie delen en kent verder geen hoofdstukindeling. Dat is in het begin even wennen (zeker als je bijvoorbeeld voor het slapengaan nog even een aantal hoofdstukken wil lezen), maar al gauw word je meegenomen in het bijzondere verhaal van Laura Coleman en blijf je graag doorlezen. De auteur weet het verhaal op een boeiende wijze te vertellen, waardoor je helemaal wordt meegenomen in Laura’s avontuur. Je leeft mee met Laura en met Wayra. Je begint steeds beter te begrijpen wat voor bijzondere band mens en dier in dit verhaal hebben. Heel mooi verteld.

Coleman weet verschillende emoties op te roepen bij de auteur, waaronder blijdschap, verdriet en verbazing. Doordat je zo in het verhaal van ‘Mijn poemajaren’ wordt meegenomen, laat je af en toe ook echt even een traantje bij het lezen van dit boek. Knap gedaan door de auteur. Het nawoord geeft nog wat extra achtergrondinformatie en vormt een fijne afsluiting van het verhaal. Dit boek blijft nog wel even in je gedachten zitten, nadat je het hebt uitgelezen.

Auteur: Laura Coleman
Titel: Mijn poemajaren
Genre: Roman
Aantal pagina's: 328
Uitgeverij: Ambo | Anthos
ISBN: 9789026360138