Overslaan en naar de inhoud gaan

Laura Potters – Laura’s danskoffers

Deze autobiografie gaat over de eerste twaalf jaar van Laura haar dansschool en alle soorten reizen die ze daarbij heeft beleefd. Een reis tussen verstand en gevoel. Laura is een echt mensenmens en dat maakt dit boek zo bijzonder.

Het boek geeft ook veel inzichten voor je eigen leven, ongeacht of je wel of niet van dans houdt. Laura schrijft over de sociale kanten van het leven, omdat ze vindt dat deze vaak vergeten worden. Ze pakte een pen in haar hand en toen...

Na een kort voorwoord van Laura Potters begin je aan het verhaal van deze auteur. Elk hoofdstuk heeft een mooie zin als titel. Dat is interessant gekozen. Die zinnen dekken op de een of andere manier de lading waar dat desbetreffende hoofdstuk over gaat.

Het verhaal van ‘Laura’s danskoffers’ kent een bijzondere schrijfwijze. Het hele boek is namelijk als een interview beschreven. Dat is in het begin van het boek wel even wennen. In eerste instantie denk je als lezer deze vorm alleen in het eerste hoofdstuk zal zijn, waarna het verhaal nog “echt” moet gaan beginnen. Dan kom je er bij het tweede hoofdstuk achter dat dit de gekozen manier is om het verhaal op te schrijven. Dat is even schakelen, maar uiteindelijk wen je aan deze vertelvorm en past het prima binnen het verhaal van Potters.

De auteur vertelt in ‘Laura’s danskoffers’ op een open manier over haar dansschool en wat daar allemaal bij kwam kijken. Dat is knap gedaan. Hoe verder je in het boek, hoe nieuwsgieriger je wordt wie nu eigenlijk de vragensteller is. Daar heeft Potters nog wel een kleine verrassing voor haar lezers in petto.

Auteur: Laura Potters
Titel: Laura’s danskoffers
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 201
Uitgeverij: Laura Potters intuïtief schrijven
ISBN: 9789083086408