Overslaan en naar de inhoud gaan

Laure Eve – De Graces 2: Vervloekingen

Het is niet eenvoudig om de brokstukken op te ruimen na de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, maar de Graces zijn vastbesloten om dat wel te doen. Wolf is terug na een mysterieuze verdwijning en de familie is zo blij, dat ze zich niet eens lijken af te vragen waar hij is geweest, of waarom ze opeens geplaagd worden door een allerlei problemen.

Alleen Summer, de jongste Grace, kan het gevoel niet negeren dat er iets ontzettend mis is. Op een dag graaft ze in de achtertuin een prachtig versierde set kaarten op die de waarheid kan onthullen over wat er in het huis gaande is, maar niet voor niets. De kaarten zijn krachtig en beangstigend en Summers acties beginnen de hele stad te beïnvloeden. Als dat maar goed gaat…

‘De Graces 2: Vervloekingen’ is het langverwachte vervolg op ‘De Graces’, dat in 2016 was verschenen. Eindelijk kun je ontdekken hoe het verder gaat met de Graces na het spannende eerste deel. Ook dit tweede deel is de moeite waard om te lezen.

In het begin van het verhaal moet je soms wel even in je geheugen graven wat er ook alweer allemaal in het vorige boek is gebeurd. Wellicht had Laure Eve vooraf een hele korte terugblik kunnen geven om ieders geheugen op te frissen. De auteur geeft wel wat achtergrondinformatie, maar met zo’n terugblik had je meteen vanaf het begin lekker in het verhaal kunnen zitten.

Als je eenmaal een paar hoofdstukken hebt gelezen, kom je goed in het verhaal en leest het verder prima. Eve heeft een aantal spannende wendingen in petto voor haar lezers. Toch word je af en toe door de gedachten van het ik-personage wel uit het verhaal gehaald, waardoor je het boek wel gemakkelijk weg kunt leggen en ‘m niet in één ruk uitleest. Dat neemt echter niet weg dat je met ‘De Graces 2: Vervloekingen’ een aantal boeiende leesuurtjes hebt.

Auteur: Laure Eve
Titel: De Graces 2: Vervloekingen
Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 256
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000349425