Overslaan en naar de inhoud gaan

Levina van Teunenbroek – Het prinsesje zonder stank

Het huwelijk van de koning zonder billen en zijn koningin is inmiddels bekroond met een prachtige dochter. Toch is er één ding dat hun geluk in de weg staat: de prinses kan geen stinkwindjes laten.

Gelukkig weet de kordate koningin wel raad, want in de koninklijke keuken liggen alle ingrediënten klaar voor een ronkende scheet! Zal het lukken om de prinses eens flink te laten stinken?

Wat heeft Levina van Teunenbroek met ‘Het prinsesje zonder stank’ een geweldig prentenboek gemaakt. Het verhaal is grappig en zit boordevol humor. De illustraties van Charlotte Bruijn zien er geweldig uit en dragen bij aan het verhaal. Vooral de afbeelding van de keuken is een feestje om te bekijken. Iedere keer zie je weer iets nieuws op deze uitklappagina’s. Heerlijk!

Van Teunenbroek heeft het verhaal van ‘Het prinsesje zonder stank’ op rijm geschreven, waardoor het prettig voor te lezen is. De teksten op de pagina’s zijn niet heel lang, zodat het uitstekend past bij de korte spanningsboog van de jonge doelgroep. Ons zoontje van 3,5 jaar vond het prentenboek zo leuk dat we het op de eerste dag meteen vijf keer hebben voorgelezen. Vervolgens ging hij op zijn gemak de prent van de keuken bekijken om te ontdekken wat daar allemaal te zien was. Geweldig om te zien. Een geslaagd voorleesboek dus!

Auteur: Levina van Teunenbroek
Titel: Het prinsesje zonder stank
Serie: De ridder zonder billen
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 44
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000381159