Overslaan en naar de inhoud gaan

Lianne Reijntjes – Kwetsbaar verliefd

De gedreven, hardwerkende Gia gaat de hele zomer naar Barcelona en trekt in het vakantiehuis van haar vader. Een hele zomer vol zon, cocktails en knappe Spaanse scharrels, dat ziet ze wel zitten! Ze is niet uit op een serieuze relatie. Tot ze de intelligente en Nederlandse student Alex ontmoet, die twee jaar in Barcelona heeft gewoond en bijna afstudeert. Al gauw probeert Gia al die gevoelens van zich af te zetten, want ze valt normaal gesproken toch niet op oer-Hollandse jongens? Al helemaal niet op jongens die jonger zijn dan zij…

Ondertussen wordt ze geconfronteerd met verschillende gebeurtenissen uit haar verleden, waardoor haar relatie met Alex en de band met haar vader onder druk komen te staan. Zal ze zich uiteindelijk toch kunnen openstellen voor de liefde, die ze al lang niet meer heeft gevoeld?

‘Kwetsbaar verliefd’ is mijn eerste kennismaking met Lianne Reijntjes. Wat heeft ze een fijne, zomerse roman geschreven met een interessant hoofdpersonage. Op het eerste gezicht lijkt Gia een vrij oppervlakkige vrouw die voor maar één ding naar Barcelona is gegaan. Als je haar beter leert kennen, blijkt het tegenovergestelde het geval te zijn. Ze heeft heel wat meegemaakt in haar leven en dat heeft haar gemaakt tot wie ze nu is. Als lezer ontdek je stukje bij beetje waar Gia in het verleden mee te maken heeft gemaakt, waardoor ze de vrouw is die ze nu is.

Reijntjes heeft een vlotte en beeldende schrijfstijl. Je waant je af en toe zelf ook even in Barcelona, zeker als je daar al eens geweest bent. Op een gegeven moment zit je zo in het verhaal dat je Gia het liefste een schop onder haar kont wil geven om bepaalde acties die ze doet. Altijd heerlijk als een auteur het voor elkaar krijgt om je zo mee te nemen in het verhaal. Laten we niet vergeten om Alex even te noemen. Wat een lieve, leuke en geweldige jongen is dat!

Richting het einde van ‘Kwetsbaar verliefd’ gaat de auteur wat snel. Daar hadden nog wel een aantal extra bladzijdes aan toegevoegd mogen worden. Dat komt overigens ook omdat je nog helemaal geen afscheid van deze personages wil nemen. Al met al is een fijne feelgood roman. Aanrader voor liefhebbers van dit genre.

Auteur: Lianne Reijntjes
Titel: Kwetsbaar verliefd
Genre: Roman
Aantal pagina's: 260
Uitgeverij: Liannes Letters
ISBN: 9789083066912