Overslaan en naar de inhoud gaan

Liesbeth van Kempen – Verpest

Coach Barbara woont met haar gezin in Frankrijk, waar ze verschillende workshops verzorgt en waarbij ze vaak gebruik maakt van haar geliefde paard. Als ze in een weekend zeven deelnemers voor een workshop heeft, heeft ze al snel door dat zij een gedeeld verleden hebben. Ze weet alleen niet precies wat er aan de hand is; alleen dat er een zeer vijandige sfeer heerst.

Ondanks Barbara’s verwoede pogingen willen de deelnemers niet nader tot elkaar komen. Het tegendeel gebeurt: ze worden steeds meer van elkaar verwijderd. Tot op het letterlijke toe zelfs. Want steeds meer deelnemers gaan weg zonder dit aan Barbara of haar man te laten weten. Wat is er nu precies allemaal aan de hand?

Halverwege januari las ik een column getiteld ‘Beppie’. Deze column raakte me. Ik kende de auteur Liesbeth van Kempen tot dan toe nog niet, maar ik werd wel benieuwd naar haar nieuwste thriller ‘Verpest’. Wat moet zij een verschrikkelijke schooltijd gehad hebben. Wat knap dat ze het thema pesten in haar nieuwste boek heeft kunnen verwerken.

Meteen vanaf de proloog zit je in het verhaal. Van Kempen heeft een hele fijne schrijfstijl, waardoor je het verhaal snel kunt lezen. De relatief korte hoofdstukken werken daaraan mee. Voor je het weet, ben je bij het 20e hoofdstuk aanbeland en zit je al over de helft van het boek. Heerlijk als een auteur dat voor elkaar krijgt.

Net als Barbara heb je als lezer ook door dat er iets is dat de deelnemers met elkaar verbindt. Stukje bij beetje geeft Van Kempen je informatie. Maar wat dat exact is, ontdek je pas tijdens de ontknoping van het verhaal. En daar heeft de auteur nog een aantal verrassingen voor haar lezers in petto. Ze zorgt er dan voor dat je als lezer steeds sneller gaat lezen, omdat je dan gewoon echt wil weten wat er vroeger allemaal is gebeurd en welke gevolgen dat voor het heden heeft gekregen. Dit boek maakt me nieuwsgierig naar haar eerste thriller ‘Gevaarlijk spel’.

Het thema uit ‘Verpest’ is helaas nog steeds actueel. Het laat zien welke enorme gevolgen pesten voor iemand kan hebben.

Auteur: Liesbeth van Kempen
Titel: Verpest
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 302
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026146749