Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Jansma – Houvast

Dierenarts Anouk van Merwede probeert haar leven met dochter Amy zo goed mogelijk weer op te pakken, nadat haar man Thijs negen maanden geleden bij een auto-ongeluk is omgekomen. Ze vindt het zwaar om zonder haar man verder te moeten, maar ze heeft geen keus. Ze werkt weer volop in haar praktijk en maakt er samen met Amy het beste van.

Dan wordt Aart Buringa – collega én goede vriend van Thijs – vermoord en verdwijnt haar tweelingbroer Ruben spoorloos. Anouk snapt niet waar haar broer nu ineens gebleven is en gaat op onderzoek uit. Is er een verband tussen de moord op Aart en de verdwijning van Ruben? Ze ontdekt dat er veel meer speelt dan ze dacht… en dat haar man een groot geheim met zich heeft meegenomen in zijn graf. Een geheim dat gevaarlijker is dan Anouk voor ogen had kunnen hebben.

In ‘Houvast’ volgen we het verhaal van Anouk, die samenwoont met haar 11-jarige dochter Amy. Samen proberen ze hun leven weer op te pakken, nadat man en vader Thijs is omgekomen bij een auto-ongeluk. Naast deze verhaallijn geeft Linda Jansma ons nog twee verhaallijnen: een in blokletters en een in schuingedrukte letters. Het blijft lange tijd onduidelijk wie hier de precieze hoofdrolspelers in zijn, en dat maakt het verhaal extra spannend.

Jansma weet de spanning sowieso goed vast te houden in dit boek. Ze zet haar lezers regelmatig op het verkeerde been, en zorgt er daarmee voor dat je door blijft lezen. Hoe verder je leest, hoe meer vragen je krijgt. Waar is Ruben gebleven? Door wie is Aart vermoord? En zit er een verband met het auto-ongeluk van Thijs? Door de vlotte schrijfstijl van Jansma en de vele spannende gebeurtenissen leg je het boek niet gemakkelijk weg. Het liefste lees je ‘Houvast’ in een keer uit.

Als je eenmaal bij de ontknoping bent aanbeland en alle losse eindjes bij elkaar komen, is er geen redden meer aan: het boek moet dan uit! Na een verrassende ontknoping is het verhaal compleet en sluit je het boek met een voldaan gevoel. Jansma heeft met ‘Houvast’ wederom laten zien waar ze ontzettend goed in is: het schrijven van een spannende en zinderende thriller.

Auteur: Linda Jansma
Titel: Houvast
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 362
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461091000