Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Jansma – In naam van de vader

Een jaar nadat Francis van Foreest het prestigieuze Larense advocatenkantoor van zijn vader heeft overgenomen, begaat hij een grote fout die hij voor iedereen verborgen weet te houden. Vanaf dat moment leeft hij met de voortdurende angst dat zijn misstap ontdekt zal worden.

Maar hij is niet de enige in de familie Foreest die iets verzwijgt. Zijn vrouw Renée zet het behoud van haar gezin op het spel als ze verliefd wordt op haar zwager. En terwijl ze heen en weer geslingerd wordt tussen gevoel en verstand, raakt zoon Ties betrokken bij een grote drugsdeal. Hij dreigt steeds verder af te zakken in de onderwereld, totdat hij Judith ontmoet, een dure prostituee die in een exclusieve seksclub werkt.

Stevent de familie van Foreest af op de ondergang of zijn ze geraffineerd genoeg om alle schandalen te overleven?

Eind vorig jaar ontving ik van uitgeverij De Crime Compagnie een gedrukt exemplaar van ’In naam van de vader (deel 1)’. Linda Jansma schreef de eerste Kobo Original getiteld ‘In de naam van de vader’. In vier delen wordt het verhaal van de familie Van Foreest verteld. De serie is te lezen in het Kobo plus abonnement van Bol.com. Aangezien ik niet zo’n abonnement had, besloot ik te wachten tot het fysieke exemplaar van dit boek.

‘In naam van de vader’ bevat de vier delen in één boek. Elk deel wordt vooraf benoemd en eindigt telkens met een behoorlijke cliffhanger. Heel fijn dat je in dit boek meteen door kunt lezen. Na het eerste deel was ik erg nieuwsgierig geworden naar de rest van het verhaal. Jansma heeft wederom een spannende thriller geschreven. Het is in het begin even wennen wie wie precies is en welke rol ze in het verhaal gaan spelen. In het eerste deel gebeurt het minste, maar die informatie over de personages heb je wel nodig voor de rest van het boek. De auteur wisselt binnen elk deel geregeld van personage. Als je eenmaal weet wie wie is, gebeurt er ook meer in het verhaal. Vanaf dat moment leest het verhaal vlot en wil je door blijven lezen.

Tijdens het lezen van elk deel heb je vermoedens wat er gebeurd is en hoe een en ander zal verlopen. Sommige zaken zie je al van tevoren aankomen, maar Jansma heeft de nodige verrassingen in petto voor haar lezers. In de ontknoping in het vierde deel komt alles samen en krijg je de antwoorden op je vragen. Liefhebbers van thrillers én fans van Linda Jansma zullen zeker van dit boek genieten.

Auteur: Linda Jansma
Titel: In naam van de vader
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 472
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461093189