Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Jansma – Uitverkoren

Twintig jaar geleden werd de vader van Jules Declerck vermoord door haar broer Remi. Nog steeds weet ze niet precies wat er gebeurd is; ook haar broer is inmiddels door onbekenden om het leven gebracht en haar moeder is spoorloos. Jules’ geheugen laat haar in de steek en ze heeft geen idee wat er precies gebeurd is op de dag dat haar vader vermoord werd.

Jules blijft onophoudelijk zoeken naar antwoorden, en is tegelijkertijd druk met haar werk als officier van justitie. Ze krijgt te maken met twee sterfgevallen, die leiden naar een gesloten woongemeenschap waar een groep mensen woont die zich daar veilig waant tegen de grote boze buitenwereld. Maar wat speelt zich eigenlijk allemaal af binnen de muren van de sekte-achtige groepering?

‘Uitverkoren’ is het tweede deel van de trilogie ‘Cirkel van het kwaad’. Na het eerste spannende deel ’Schaduwkinderen’ is Linda Jansma terug met wederom een ijzersterke thriller. Hoe is het nu met Jules Declerck nadat ze haar broer vermoord heeft teruggevonden? Zal ze ooit ontdekken of en waarom hij hun vader vermoord heeft? En hoe zal het verder gaan tussen haar en journalist Harry Simones?

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk, getiteld ‘Eerder’, zit je in het verhaal. Deze passage roept veel vragen bij de lezer op, waar je het liefste meteen antwoord op wil. Hoe verder je leest, hoe spannender en interessanter het wordt. Zoals ik al wel vaker heb geschreven: Jansma weet hoe ze haar lezers geboeid moet houden en ze weet hoe ze een spannend verhaal moet schrijven. In je achterhoofd zit de informatie die je nog uit ‘Schaduwkinderen’ weet, maar tegelijkertijd roept dit tweede deel een hoop nieuwe vragen op. Je bent vooral erg nieuwsgierig naar de moord op Jules’ vader en de rol van haar broer daarin. Stukje bij beetje geeft de auteur je wat meer informatie… maar of het voldoende is om alle vragen daaromheen beantwoord te krijgen?

Het verhaal van ‘Uitverkoren’ zit ijzersterk in elkaar. Je merkt tijdens het lezen dat de auteur zich verdiept heeft in de materie waarover ze schrijft. Dat maakt het een geloofwaardig verhaal. De ontknoping is spannend en verrassend tegelijkertijd. Nu is het afwachten tot het derde en laatste deel uit de serie verschijnt, waarin alle resterende vragen beantwoord zullen gaan worden…

Auteur: Linda Jansma
Titel: Uitverkoren
Serie: Cirkel van het kwaad
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461093592