Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Jansma – Verbroken

Mara de Wolff heeft een eigen bedrijf. Ze werkt als ethisch hacker en wordt regelmatig ingehuurd door bedrijven om te controleren hoe het met hun beveiliging staat. Dat is ook het geval als Richard Moorman van het mediabedrijf Dutch Broadcasting Group haar hulp vraagt.

Mara gaat vrijwel meteen aan de slag met deze nieuwe opdracht. Het duurt dan niet lang voor ze informatie onder ogen krijgt die zowel voor het bedrijf als voor haarzelf gevaarlijk zijn. Zonder het te willen, raakt ze betrokken bij een terroristisch netwerk dat bezig is met een grote aanslag op Nederland. Ze kan niet anders dan meewerken, want de inzet is hoog: haar kinderen die door haar ex-man naar Irak zijn ontvoerd.

‘Verbroken’ wordt vanuit Mara in de ik-persoon verteld. Hierdoor leer je haar goed kennen en leef je ontzettend met haar mee. Vooral vanwege het gegeven dat ze haar kinderen al een aantal jaren moet missen. Dat moet verschrikkelijk voor haar zijn. Je vraagt je af hoe het zo ver is gekomen en je hoopt dat ze ooit haar kinderen weer in haar armen kan sluiten. Langzaamaan krijg je antwoorden op je vragen. De hoofdstukken uit het verleden die tussendoor voorbij komen, helpen daarbij. In eerste instantie leveren ze meer vragen op, maar uiteindelijk komt alles bij elkaar.

Vanaf het eerste hoofdstuk zit je in het verhaal en blijf je doorlezen. Linda Jansma weet hoe ze spanning in een boek moet krijgen én kan behouden. Ze zorgt ervoor dat de spanning in het gehele boek aanwezig is en voor de lezer haast voelbaar is. Dat komt ook omdat het verhaal erg realistisch is. De gebeurtenissen uit ‘Verbroken’ zouden zomaar echt kunnen plaatsvinden. De auteur heeft zich uitstekend ingelezen en laten informeren, waardoor het verhaal zeer geloofwaardig overkomt. Overigens hoop ik dat het nooit waarheid zal worden.

Al met al heeft Jansma wederom een geweldige thriller afgeleverd. Absoluut een aanrader om te lezen! En zorg dat je voldoende tijd hebt, want als je eenmaal in ‘Verbroken’ begonnen bent wil je niet meer stoppen met lezen.

Auteur: Linda Jansma
Titel: Verbroken
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 393
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461091352