Overslaan en naar de inhoud gaan

Linda Jansma – Zwarte leugens

Zwarte leugens

Ruby is een razendpopulaire vlogger. Sinds een aantal jaar blogt ze ook over cold cases waarbij ze de hulp van haar volgers inroept. Haar nieuwste zaak is de verdwijning van een baby die dertig jaar geleden uit de kinderwagen werd gestolen.

Dan krijgt ze opeens een vreemde reactie: ‘Ze is niet dood’. Ruby kan het bericht niet loslaten en duikt dieper in het onderzoek. Maar de zaak lijkt zich meer en meer te verstrengelen met haar eigen verleden.

‘Zwarte leugens’ begint met een korte proloog die meteen de aandacht van de lezer weet te trekken. Wat heeft deze gebeurtenis met de rest van het verhaal te maken? Daar kom je als lezer al vrij snel achter als je Ruby en haar vlog leert kennen. En dan kun je nog maar één ding doen: lezen. Blijven lezen.

Linda Jansma weet de aandacht van haar lezers van het begin tot het eind vast te houden. Ze maakt gebruik van korte terugblikken, van spannende cliffhangers aan het einde van een hoofdstuk, van het geven van kleine aanwijzingen waardoor je gedachten alle kanten opgaan en van het beschrijven van een aantal vlogs van Ruby. Stukje bij beetje probeer je de zaak die Ruby onderzoekt op te helderen. Maar of je het bij het juiste eind hebt…?

De schrijfstijl van Jansma is zeer prettig. Als je al meer boeken van haar gelezen hebt, dan weet je dat deze auteur sterke thrillers neer kan zetten. ‘Zwarte leugens’ is voor mij één van haar favoriete boeken. Ik werd helemaal meegenomen in dit verhaal en ik wilde eigenlijk niet stoppen met lezen. Ik moest gewoon ontdekken hoe alles in elkaar stak en ik wilde weten of mijn theorie klopte. Daar kan ik natuurlijk hier geen uitspraken over doen zonder iets te verklappen. Bij de ontknoping zat ik bijna op het puntje van mijn stoel. Wat een goede, boeiende en sterke thriller. Absolute aanrader om te lezen!

Auteur: Linda Jansma
Titel: Zwarte leugens
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 300
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461096319