Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisanne Stam – De kerstbachelorette

Kiki heeft trouwplannen met haar Joep, maar haar vriendinnen Fien, Kim, Samara en Brecht hebben voor het zover is héél andere plannen met haar. Ze nemen haar mee naar Duitsland om haar vrijgezellenfeest te vieren in kerstmarktsferen.

Onderweg gaat het al mis als de auto het begeeft en Fien ontdekt dat hun hotel niet in Dresden is, maar in een of ander vaag stadje drie uur daarvandaan – en dat is nog maar het begin.

Het verhaal van ‘De kerstbachelorette’ lees je vanuit vijf verschillende invalshoeken. Alle vriendinnen krijgen hun ruimte binnen het verhaal, waardoor je ze allemaal beter leert kennen. Lisanne Stam laat ze elk hun eigen ontwikkeling doormaken. Dat is mooi om te lezen. Aan het einde van het verhaal hebben ze ieder aan “hun eigen problemen” gewerkt en zijn ze op een bepaalde manier een ander mens geworden.

Stam heeft een heerlijke schrijfstijl, waardoor je je tijdens het leven echt even in Duitsland waant. Je zit in de auto erbij als de dames onderweg naar Duitsland zijn, je wandelt mee over de kerstmarkt en je bent aan het watertanden bij al het heerlijke eten dat voorbij komt (oké, de eetcombinaties van Kim vormen daarop een uitzondering…). Altijd fijn als een auteur dat voor elkaar krijgt, want op die manier zit je lekker in het verhaal en waan je je even helemaal ergens anders.

Kortom: wil je alvast even in de kerstsfeer komen, lees dan ‘De kerstbachelorette’ en beleef een aantal hele prettige leesuurtjes.

Auteur: Lisanne Stam
Titel: De kerstbachelorette
Genre: Roman
Aantal pagina's: 224
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020548419