Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisette Jonkman – Helemaal het einde

De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid.

Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar. Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-’n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…

We hebben er eventjes op moeten wachten, maar het nieuwste boek van Lisette Jonkman is verschenen. En wat heeft ze met ‘Helemaal het einde’ een geweldig boek gelezen. Ze heeft mij ermee uit een leesdip(je) gehaald. Vanaf de eerste hoofdstukken zat ik meteen in het verhaal en wilde ik niets liever dan door blijven lezen. Met als resultaat dat ik het boek binnen één dag uit had. Dat wil wat zeggen, nietwaar?

Het verhaal wordt in een vijftal delen verteld, waarbij elk deel zijn eigen titel heeft. Zelfs de oorspronkelijke titel van het boek komt daarmee terug. Jonkman heeft een heerlijke, leuke en grappige schrijfstijl die ervoor zorgt dat je lekker in een boek komt te zitten en dat je de personages en de omgevingen helemaal voor je ziet. Als lezer vorm je helemaal een beeld in je hoofd hoe iedereen eruitziet en hoe het leven op het platteland eraan toegaat. Dat maakt het lezen van dit boek extra leuk.

Ondanks dat je ergens wel weet hoe het verhaal zal aflopen, kent ‘Helemaal het einde’ de nodige verrassingen. Dat komt mede door de dagboekfragmenten die tussendoor aan bod komen. In eerste instantie weet je niet precies van wie ze zijn, maar daar kom je wel snel genoeg achter. Het geeft extra duidelijkheid over het verleden, waardoor je het heden steeds beter gaat begrijpen.

Jonkman heeft inmiddels een aantal mooie boeken op haar naam staan, maar ‘Helemaal het einde’ is mijn absolute favoriet tot nu toe. Ideaal boek om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie en heerlijk ontspannen te lezen. Aanrader!

Auteur: Lisette Jonkman
Titel: Helemaal het einde
Genre: Roman
Aantal pagina's: 480
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024578252