Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisette Jonkman – Verkikkerd

Lucy is dolblij wanneer ze gaat studeren. Eindelijk weg van haar ouders en hoogbegaafde zusje. Maar in plaats van het geweldige studentenleven waar ze op had gehoopt, komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds.

Denk maar niet dat ze ook maar iets te maken wil hebben met haar huisgenoten! Zeker niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Maar waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…

De fans van “Lucy en haar nerds” hadden geluk: dit jaar verscheen het derde deel in deze reeks. ’Verknocht’ vormde een mooie afsluiting… maar stiekem hopen we natuurlijk dat Lisette Jonkman ooit nog een vierde deel gaat schrijven.

Vanwege dit derde deel verscheen de reeks in een nieuw jasje. Ik had de eerdere delen al eens gelezen, maar dit was het perfecte moment om de drie boeken aan te schaffen. En na het lezen van ‘Verknocht’ kreeg ik meteen zin om de eerdere delen weer eens te lezen.

In ‘Verkikkerd’ maken we voor het eerst kennis met Lucy en haar huisgenoten, die ze in het begin steevast nerds noemt. Door de beeldende schrijfstijl van Jonkman zie je alle personages meteen voor je en kun je de omgeving waar het verhaal zich grotendeels afspeelt zo voor je zien, zelfs als je niet in een studentenhuis gewoond hebt. De auteur heeft stuk voor stuk leuke personages gecreëerd, die elk hun eigen geheim en eigenaardigheden heeft. Lucy leer je uiteindelijk het beste kennen, omdat het verhaal vanuit haar is geschreven.

Het verhaal leest vlot, kent de nodige humor en zorgt ervoor dat je even helemaal weg bent uit je eigen wereld. Sommige zaken uit ‘Verkikkerd’ zie je aankomen; anderen zijn verrassend te noemen. Al met al beleef je een aantal fijne leesuurtjes met dit boek.

Auteur: Lisette Jonkman
Titel: Verkikkerd
Genre: Roman
Aantal pagina's: 480
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024583331