Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisette Jonkman – Verknocht

Lucy gaat naar Toscane om mee te werken aan een film. Ze doet de visagie van de beroemdste acteur van Nederland, Aris. Een buitenkans! Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet.

Eenmaal thuis lijkt het alsof haar vriend Olivier zich steeds verder van haar afkeert. Is hij jaloers, of is er een andere reden? Lucy wordt afgeleid door haar studielast, de bruiloft van twee vrienden en ze maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Zo ziet ze over het hoofd wat écht belangrijk is. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is...

Na 'Verkikkerd' en ‘Verslingerd’ zijn Lucy en Olivier terug in het langverwachte derde deel ‘Verknocht’. Wat is het heerlijk om weer over deze twee leuke personages en hun huisgenoten, vrienden én familieleden te lezen. Lisette Jonkman weet vanaf het eerste hoofdstuk haar lezers in het verhaal te krijgen en ze mee te laten leven met alle personages.

Aangezien het een aantal jaren geleden dat de eerste twee delen uit zijn gebracht, is het even in je geheugen zoeken wat er ook alweer precies in de voorgaande boeken is gebeurd. Gelukkig houdt de auteur daar rekening mee, en geeft ze soms wat extra achtergrondinformatie waardoor je het weer weet. Het is trouwens meteen een goede reden om die eerste twee boeken nog eens te lezen.

Jonkman heeft hele leuke humor, die in ‘Verknocht’ regelmatig terug komt. Daardoor moet je af en toe even hardop lachen om een bepaalde scène in het boek. Daarnaast schuwt ze het niet om een serieuzer onderwerp te behandelen. Zonder te verraden wat dit is, weet de auteur dit op een mooie manier in het verhaal te verweven. Het zorgt ervoor dat je bepaalde scènes met tranen in je ogen aan het lezen bent, zonder dat het ineens een heel zwaarmoedig boek wordt. Knap gedaan!

Met ‘Verknocht’ lijkt het verhaal rondom Lucy en Kikker helemaal afgerond te zijn. Jonkman heeft een mooi, leuk en ontroerend verhaal geschreven dat een mooie afsluiting vormt. En wie weet komen we deze geweldige personages nog eens ergens tegen… Daarop hopen mag altijd, nietwaar? Het is een heerlijke reeks boeken vol humor, herkenning en gezelligheid.

Auteur: Lisette Jonkman
Titel: Verknocht
Genre: Roman
Aantal pagina's: 448
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024582723