Overslaan en naar de inhoud gaan

Lisette Jonkman – Verslingerd

Het studentenleven gaat niet altijd over rozen en zo ook niet Lucy en Kikkers relatie. Hij gaat een duet opnemen met de beroemde zangeres Laura, maar is haar interesse puur zakelijk of speelt er meer?

Ondertussen kampt Lucy ook nog met een lichte social media-verslaving en begint haar populaire beautyblog steeds meer haar aandacht op te eisen. Om de chaos compleet te maken komen haar vrienden en familie ook nog eens met al hun problemen bij haar aankloppen. Ze weet dat het hoog tijd is om prioriteiten te stellen. Maar dan is de vraag, wat is er nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Na het herlezen van ’Verkikkerd’ besloot ik om ook ‘Verslingerd’ nog een keer te lezen. Lisette Jonkman heeft met deze trilogie zulke leuke boeken geschreven. Het zal niet de laatste keer zijn dat ik ben weggedoken in de wereld van Lucy, Kikker en hun familie en vrienden.

Het leuke aan de schrijfstijl van Jonkman is dat ze over de nodige humor beschikt. Het leven in het studentenhuis komt daardoor helemaal tot leven voor je. Je leert de personages nog wat beter kennen, waardoor je er een nog completer beeld van gaat vormen. Is er trouwens al een regisseur die zich gemeld heeft om deze reeks te verfilmen? Ik ben in ieder geval voor!

Het verhaal van ‘Verslingerd’ is niet alleen maar vrolijk; de auteur durft het aan om ook een heftiger onderwerp te gebruiken. Het past binnen het verhaal – ook al ben je het er niet helemaal mee eens – en het zet je even met beide benen op de grond. Meer kan ik er niet over zeggen zonder spoilers weg te geven. Lees het boek en je begrijpen waar ik het over hebben. En de telefoonverslaving van Lucy zet je ook aan het denken, maar dan wel op een hele andere manier. Hoe vaak zit je zelf eigenlijk op je mobieltje te kijken?

Als je eenmaal begonnen bent in dit tweede deel, blijf je doorlezen. Het is een heerlijk boek dat je laat lachen én huilen. En gelukkig kun je nog een derde keer genieten van al deze personages in ’Verknocht’.

Auteur: Lisette Jonkman
Titel: Verslingerd
Genre: Roman
Aantal pagina's: 400
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021016405