Overslaan en naar de inhoud gaan

Loes den Hollander – Duivelspact

Sommige mensen hebben ook echt alles: veel geld, een goede gezondheid en altijd geluk. Marijn Bentink van Heemstede is een korte periode in haar leven ervan overtuigd dat zij tot deze categorie behoort. Maar dan bewijst het noodlot het tegendeel en moet Marijn om te zien gaan met de zwartste dag uit haar leven.

Ze krijgt het voor elkaar om deze verschrikkelijke dag een plekje te geven en verder te gaan met haar leven. Totdat iemand zich meldt met nieuwe informatie, waardoor alles in een ander daglicht wordt geplaatst. Dan staat ze voor een keuze: wraak of vergeving. Waar kiest Marijn voor? En welke gevolgen heeft dat?

Een van mijn favoriete auteurs heeft weer een nieuw boek uitgebracht. Zodra ‘Duivelspact’ in de winkel lag, heb ik het gehaald en ben ik het vrijwel meteen gaan lezen. Ik ben dol op de boeken van Loes den Hollander en lees ze vaak in één ruk uit. Dit nieuwste boek heb ik binnen twee dagen uitgelezen.

In ‘Duivelspact’ volgen we meerdere personages, waardoor je veel informatie te verwerken krijgt. Maar het is goed te volgen door de hoofdstukaanduidingen. Bij een datum volg je het ene personage en bij een nummer het andere. In het begin ben je zoekende wie wie nu precies is en wat ze met elkaar te maken hebben. Maar dat geeft juist ook spanning aan het verhaal. Je hoopt het eigenlijk eerder op te lossen dan dat de auteur het laat weten.

Den Hollander weet hoe ze een spannend en boeiend boek moet schrijven. ‘Duivelspact’ vind ik zelfs een van haar betere boeken. Dat heeft meerdere redenen. De auteur zet haar lezers lange tijd op het verkeerde spoor. Ergens weet je dat alles niet zo voor de hand zal liggen, maar hoe het dan wel allemaal in elkaar steekt… Ook zijn de personages ontzettend interessant. Ze hebben elk wat meegemaakt in het verleden dat ze heeft gevormd tot wie ze nu zijn. En of dat in alle gevallen even goed heeft uitgemaakt, daarvoor moet je het boek gaan lezen. Het plot uit dit boek is gewoon ontzettend goed bedacht.

Kruip op de bank met een kopje koffie, thee of warme chocolademelk, pak het nieuwste boek van Loes den Hollander erbij en geniet van een heerlijke leesmiddag of –avond.

Auteur: Loes den Hollander
Titel: Duivelspact
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 298
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045210292