Overslaan en naar de inhoud gaan

Loes den Hollander – Je bent aan de beurt

Na de dood van haar man komt Tessa David tegen. Ze is helemaal in de ban van haar nieuwe liefde en voelt zich sinds jaren weer springlevend. Maar dan blijkt David niet de charmante man te zijn die ze dacht dat hij was. Sterker nog, hij doet dingen met haar die ze helemaal niet wil. Aan hem ontsnappen lijkt onmogelijk, maar dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek...

Loes den Hollander zit dit jaar maar liefst 15 jaar in het vak en brengt met ‘Je bent aan de beurt’ haar 27e boek uit. Ik heb nooit onder banken of stoelen geschoven dat ik een groot fan van haar boeken ben. Ik heb ze allemaal in mijn boekenkast staan en ik lees ze met veel plezier. Dat geldt ook voor haar nieuwste thriller.

Meteen vanaf het eerste hoofdstuk word je als lezer meegezogen in het verhaal van Tessa. Dit hoofdpersonage komt in een bizarre situatie terecht… en dat blijkt nog maar het begin te zijn. Ze gaat van de ene naar de andere vreemde gebeurtenis, waarbij je je soms afvraagt of ze het nu echt meemaakt of dat het toch een soort droom is. Die tweestrijd die zich in je hoofd afspeelt, zorgt er mede voor dat je door wil blijven lezen. Je wil gewoon weten hoe alles in elkaar steekt.

Den Hollander laat niet alleen Tessa aan het woord. Ook David en “het duo” krijgen ruimte binnen het verhaal. Als lezer weet je hierdoor soms meer dan de personen uit het boek zelf en dat geeft het verhaal een extra lading. Je wil een personage soms even waarschuwen voor wat er komen gaat. Dat laat zien dat je helemaal meegenomen wordt in ‘Je bent aan de beurt’.

De spanning in deze thriller zit niet in wie heeft wie vermoord en waarom, maar in het psychologische. Wie kun je vertrouwen en wie niet? Dat psychologische spelletje weet de auteur feilloos neer te zetten in haar nieuwste boek. Aanrader!

Auteur: Loes den Hollander
Titel: Je bent aan de beurt
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461096005