Overslaan en naar de inhoud gaan

Loes den Hollander – Onderuitgehaald

Het gezin Fortuin - vader Fokke en dochters Wieke en Sigrid - heeft al zware stormen moeten doorstaan als Freddy, de tweede vrouw van Fokke en de stiefmoeder van zijn dochters, verdrinkt in het zwembad bij hun vakantiehuis. Ze maken de afspraak te zwijgen over de ware toedracht van het ongeluk.

Zeven jaar na die verschrikkelijke nacht wordt duidelijk dat iemand die twijfelt aan hun verhaal de waarheid wil achterhalen. Redacteur Sigrid ontvangt ineens een manuscript met een verhaal dat haar wel heel bekend voorkomt. Wie wil ten koste van alles hun geheim openbaren?

Bestsellerauteur Loes den Hollander is terug met een nieuwe thriller… bij een nieuwe uitgeverij. Haar vorige thriller ’Pijngrens’ verscheen nog bij uitgeverij Karakter. Haar E-books verschenen al bij de Crime Compagnie en nu ook de papieren boeken.

Met ‘Onderuitgehaald’ heeft Den Hollander wederom een sterke thriller geschreven. Ook deze keer staat niet de vraag over een eventuele moordenaar centraal, maar meer wat de drie hoofdpersonages (de vader en zijn twee dochters) allemaal hebben meegemaakt en te verbergen hebben. Niet alleen voor de buitenwereld, maar soms ook voor elkaar. En dat intrigeert je als lezer.

Het verhaal van ‘Onderuitgehaald’ speelt zich in het heden af en lees je vanuit het perspectief van Sigrid. Via haar herinneringen ontdek je wat er vroeger allemaal is gebeurd. Waar is de moeder van Sigrid en Wieke gebleven? Hoe is stiefmoeder Freddy in het leven van de familie Fortuin gekomen? Wat heeft er zich allemaal afgespeeld in huize Fortuin? En - misschien nog wel de meest prangende vraag - van wie is het manuscript afkomstig? Op al deze vragen krijg je uiteindelijk je antwoorden. De oplossing rondom de laatste vraag is minder verrassend dan je in eerste instantie zou verwachten, maar de auteur zet je regelmatig op het verkeerde spoor zoals we inmiddels van haar gewend zijn.

Als lezer ben je vanaf de eerste hoofdstukken geboeid door het verhaal, mede door de vele vragen die je hebt. Passages uit het manuscript komen stukje bij beetje voorbij, waardoor de spanning verhoogd wordt. Al met al zat ik zo in het verhaal dat ik ‘Onderuitgehaald’ in één ochtend uit had gelezen.

Auteur: Loes den Hollander
Titel: Onderuitgehaald
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 350
Uitgeverij: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461092830