Overslaan en naar de inhoud gaan

Lucinda Riley – De geheimen van de kostschool

Op een kleine, exclusieve kostschool in Norfolk wordt een leerling dood aangetroffen. De schokkende gebeurtenis is volgens het schoolhoofd een tragisch ongeval, maar de politie is daar niet zo zeker van. Detective Jazz Hunter wordt op de zaak gezet en probeert door te dringen in de gesloten wereld van de kostschool. Maar al snel nemen de gebeurtenissen een verontrustende wending, en blijkt er veel meer aan de hand dan een noodlottig ongeval.

Jazz komt steeds meer te weten over de docenten, leerlingen en oud-leerlingen van de school, maar als een van de verdachten vermist wordt en er in de kelder een gruwelijke ontdekking gedaan wordt, weet Jazz dat ze snel moet handelen. De kostschool verbergt geheimen die duisterder zijn dan Jazz ooit had kunnen vermoeden…

Al in 2006 schreef Lucinda Riley het detectiveboek ‘De geheimen van de kostschool’. Nu na haar overlijden is dit boek alsnog uitgebracht. Wat is het jammer dat de auteur dat niet meer heeft mee mogen maken. En wat is het jammer dat er niet meer boeken over hoofdpersonage Jazz Hunter kunnen verschijnen. We kunnen een spannende en boeiende detective van dit fijne personage genieten.

‘De geheimen van de kostschool’ begint en eindigt met een voor-/nawoord van Riley’s zoon. Tussen de regels door lees je de liefde van een zoon voor zijn moeder die veel te jong is overleden. Prachtig gewoon! Daarna volgt een goed boek. Dat klinkt misschien basaal, maar ik vond deze detective echt goed en interessant en spannend. Ik wilde ‘m het liefste in één ruk uitlezen. Het is dat ik daar de tijd niet voor had waardoor het drie avonden heeft gekost, maar anders had ik er een hele dag voor uitgetrokken. Met name het mee onderzoeken naar de moord op een leerling en de verschillende geheimen die er zijn, maken het verhaal erg interessant en zorgen ervoor dat je helemaal meegenomen wordt in deze politiezaak.

Riley had met De zeven zussen-boeken al laten zien dat ze goed kon schrijven. Met ‘De geheimen van de kostschool’ laat ze zien dat ze ook een spannende detective wist te schrijven. Wat laat deze auteur een mooie en bijzondere erfenis na.

Auteur: Lucinda Riley
Titel: De geheimen van de kostschool
Genre: (Detective)roman
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: Xander
ISBN: 9789401617130