Overslaan en naar de inhoud gaan

Lucinda Riley – De lavendeltuin

Na de dood van haar moeder erft Emilie de la Martinières het familiekasteel aan de zonnige Côte d'Azur. Maar aan het huis kleven ook hoge schulden en onopgeloste geheimen... Welke rol hebben haar voorouders in de Tweede Wereldoorlog gespeeld?

Emilie verdiept zich in haar familieverleden en doet een schokkende ontdekking. Ze komt de Britse Constance op het spoor, die tijdens de oorlog als spionne in het bezette Frankrijk werkte. Hoe meer Emilie te weten komt over Constance en haar oorlogsgeheimen, hoe beter ze haar eigen familie in een nieuw daglicht kan plaatsen.

Naast De zeven zussen-reeks heeft Lucinda Riley inmiddels ook enkele losstaande verhalen geschreven. ‘De lavendeltuin’ is er daar ééntje van. Je merkt wel dat de auteur een bepaalde vastigheid heeft in haar boeken. Ze schrijft een verhaal in het heden, waarin het hoofdpersonage een soort uitstapje naar het verleden maakt. Daar moet je als lezer wel van houden als je haar boeken leest… en ik vind dat op z’n tijd heerlijk.

In het begin van ‘De lavendeltuin’ is het wel even wennen aan de verschillende personages. Ze komen wat stug en afstandelijk over, waardoor je als lezer nog niet zoveel met ze hebt. Naarmate het verhaal vordert, lijken de personen allemaal wat losser te worden en is het boek een stuk prettiger en fijner om te lezen. Het loont zeker de moeite om door te lezen.

Vanaf het moment dat de avonturen van Constance in beeld komen, krijgt het verhaal meer vaart. Je komt lekker in het boek en bent benieuwd hoe een en ander verder zal gaan verlopen. Je krijgt een steeds beter beeld bij de omgeving, de personages en de gebeurtenissen, waardoor het verhaal nog meer voor je gaat leven. Riley laat met ‘De lavendeltuin’ zien dat ze méér is dan alleen de auteur van De zeven zussen.

Auteur: Lucinda Riley
Titel: De lavendeltuin
Genre: Roman
Aantal pagina's: 496
Uitgeverij: Xander
ISBN: 9789401611176