Overslaan en naar de inhoud gaan

Lucinda Riley – De zeven zussen 1

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Rondom De zeven zussen-boeken van Lucinda Riley is een ware hype ontstaan. De meeste lezers lezen de boeken met veel plezier en kijken telkens reikhalzend uit naar het volgende deel. Mijn interesse werd ook gewekt en daarom besloot ik het eerste boek uit deze reeks te gaan lezen.

‘De zeven zussen 1’ is geschreven vanuit Maia, de oudste zus. Je leest hoe haar leven is, hoe ze het overlijden van haar (adoptie)vader ervaart en hoe ze om gaat met de brief over haar afkomst. Riley heeft een fijne schrijfstijl, waardoor het verhaal prettig leest. Het is interessant om te lezen over Maia’s gedachten en gevoelens en om ondertussen al iets over de andere zussen te ontdekken.

Als Maia eenmaal op zoek gaat naar haar afkomst, lijkt het verhaal echt helemaal te beginnen. Vanaf dat moment lees je hoofdstukken in het heden en in het verleden. Daardoor ontdek je samen met Maia waar ze vandaan komt, wie haar echte familie is en wat dat voor haar toekomst betekent. Je kunt merken dat de auteur zich goed heeft ingeleefd in de situatie van vroeger. Je kunt je bijvoorbeeld haast niet voorstellen hoe gewillig vrouwen vroeger waren, zeker in vergelijking met nu.

Zoals te verwachten was, wordt het verhaal van Maia in ‘De zeven zussen 1’ prima afgerond én blijft er ruimte over voor het verhaal van de volgende zus. Ik ben heel benieuwd wat er allemaal in ‘De zeven zussen 2: Storm’ staat te gebeuren.

Auteur: Lucinda Riley
Titel: De zeven zussen 1
Serie: De zeven zussen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 447
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401609371