Overslaan en naar de inhoud gaan

Lucinda Riley – De zeven zussen 2: Storm

Ally D'Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze kunnen op zoek naar hun ware afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk 'Peer Gynt' van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

De hype rondom ‘De zeven zussen’ heb ik pasgeleden ontdekt. Ik las het eerste deel met veel interesse en werd zeker nieuwsgierig naar de volgende boeken.

Het mooie aan deze serie is dat je de boeken in willekeurige volgorde zou kunnen lezen. Elk boek start op hetzelfde punt, waarna je één van de zussen volgt. Toch zou ik aanraden om de boeken op de juiste volgorde te lezen. In dit tweede deel lees je bijvoorbeeld informatie over de oudste zus Maia, die je nog niet weet als je het eerste deel niet gelezen hebt.

Het verhaal kent een vast verloop. De zus waarover het boek gaat, ontdekt dat haar (adoptie)vader is overleden en gaat uiteindelijk op onderzoek uit naar haar verleden. Dit onderzoek verloopt telkens anders en elke zus is natuurlijk anders, maar je hebt op deze manier wel een soort houvast door de serie heen. In dit geval leer je Ally heel goed kennen, maar ontdek je ook wat meer over haar andere zussen en over haar jeugd bij Pa Salt.

Al met al heeft Riley wederom een mooi en interessant boek geschreven. Je leert iets over een bepaald deel uit de geschiedenis, voor mij was dit onbekend, en je kunt je lekker onderdompelen in een fijne roman. Kom maar op met ‘De zeven zussen 3: Schaduw’.

Auteur: Lucinda Riley
Titel: Storm
Serie: De zeven zussen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 592
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401607988