Overslaan en naar de inhoud gaan

Madelein Kerseboom – Een vlucht naar jou

Esmee vliegt als stewardess de hele wereld over. Thuis wacht haar vriend Melvin op haar, al heeft hij het net zo druk met zijn eigen carrière als bestsellerauteur. Op het eerste gezicht lijkt Esmees leven op rolletjes te lopen, maar in werkelijkheid verloopt haar relatie stroef.

Als ze tijdens een vlucht naar Buenos Aires de knappe Javier tegen het lijf loopt, kan ze de verleiding dan ook niet weerstaan, en een stormachtige affaire begint. Juist dan slaat in Melvins leven het noodlot toe... waardoor hij haar harder nodig heeft dan ooit. Terwijl Esmee hem te hulp schiet, ontdekt hij haar geheim en stort hun leven als een kaartenhuis in elkaar. Is alles wat ze samen hebben opgebouwd voorgoed kapot?

Na een korte proloog waarin de aandacht van de lezer meteen wordt getrokken, ga je als het ware echt beginnen aan het verhaal van ‘Een vlucht naar jou’. Madelein Kerseboom weet de aandacht van haar lezers goed vast te houden. Haar schrijfstijl is vlot en je komt meteen goed in het verhaal dat vanuit hoofdpersonage Esmee wordt verteld.

In eerste instantie heb je best wat sympathie voor Esmee. Ze komt als een aardig personage over, dat het niet overal even gemakkelijk heeft gehad. Ze lijkt een stabiele relatie te hebben en ze heeft lieve vriendinnen om zich heen. Maar er komt een punt binnen het verhaal dat je sympathie voor Esmee wegzakt en steeds verder weg lijkt te gaan. Je weet op dat moment niet zo goed wat je van haar en haar acties moet denken. Dit laat zien dat je als lezer echt helemaal in het verhaal van ‘Een vlucht naar jou’ wordt meegenomen.

Kerseboom weet haar lezers te laten lachen, boos te laten worden en te laten huilen. Vooral bij het laatste gedeelte van het boek houd je het niet droog. Dus zorg dat je zakdoekjes binnen handbereik hebt. Al met al heeft de auteur een fijne, mooie en aangrijpende roman geschreven. Het maakt je nieuwsgierig naar het volgende deel. Zal Esmee hierin weer centraal staan of wellicht één van haar vriendinnen?

Auteur: Madelein Kerseboom
Titel: Een vlucht naar jou
Serie: Vlucht
Genre: Roman
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: Xander Uitgevers
ISBN: 9789401617420